Ekran katlandı diye fiyat da arttı

Bir yanda fiyatı 20 bin TL civarında olacak katlanabilir telefonlar, diğer tarafta internet ve konuşturmak için kullanılan 35 dolarlık nostaljik Nokia 3210 telefon var. Peki telefonu nasıl seçiyoruz?

Ekran katlandı diye fiyat da arttı

Merak edilen katlanan ekranlı telefonlar için vergiler dahil yaklaşık 18 bin ile 25 bin TL toplam bedel karşımıza çıkabilir. Katlanabilir ekranları merak eden insan sayısı milyonları bulsa da satın alacak insan sayısı onbinleri geçmeyecek. Peki sizce; dağ fare mi doğurdu? Bir tarafta binlerce liralık katlanabilir ekranlı telefonlar, diğer tarafta 35 dolarlık temel internet hizmetleri ve konuşturmak için kullanılan dokunmatik ekranı bile olmayan 35 dolarlık nostaljik telefonlar. Karar verme zamanı.. Sonuçta düşünün açıklanan fiyatıyla sağ elimde 35 dolarlık Nokia 3210 da telefon, sol elimde katlanabilir ekranlı yaklaşık 2 bin 500 dolarlık Huawei Mate X de telefon. Teknolojiyi yakın takip eden ya da etmeyen herkes katlanan ekranlı telefonları merak etti. Sosyal medyada, gazetelerde, internet sitelerinde, televizyonlarda bile katlanan ekranlı telefon haberler büyük ilgi gördü. Sosyal medyada en çok katlanabilir ekranlı telefonlar tartışıldı.

KATLANAN BİLGİSAYAR MI?
Açıkça söylemek gerekirse teknoloji editörlerinin ve muhabirlerinin, teknoloji odaklı sitelerin işine gelen bir konu oldu. Yani çıkardığı gürültü kadar pazar payı olmayacak bir üründen söz ediyoruz. Eğer tabletler piyasaya çıkmamış olsaydı ekranların ikiye katlanması daha etkileyici olabilirdi. Mobil Dünya Kongresi'nde bile insanların camın arkasında gördüğü katlanabilir ekranlar için kuyruklar oluştu. Peki insanlar gerçekten telefonunu nasıl seçiyor ve bunun için ne kadar bedel ödemeyi göze alıyor?

En çok vergi basit telefona
Operatörler 4.5 için lisans ve şebeke yatırımı yapmaya başlayınca akıllı telefonlara geçişi hızlandırmak basit telefona ödenen vergiler yukarı çekildi. Yani maktu vergiyle sadece konuşturan ve basit internet işleri için kullanılan dokunmatik ekranı olmayan telefonların başlangıç fiyatı bugün bile 400 ile 500 TL'yi buldu. Örnek vermek gerekirse Nokia'nın basit internet işleri için mobil Dünya Kongresi'nde tanıttığı ve 35 Dolara satılması beklenen Nokia 210 için Türkiye'de bir tüketici yaklaşık 80 ile 100 Dolar ödeyecek. Yani 2 veya 3 misli bedel ödüyor. Oysa Avrupa'da pek çok insanın çocuklarına veya hafta sonu kullanımı için aldığı telefonların Türkiye'de bu kadar pahalı olmaması gerekir. Nokia 210 gerçekten çok dikkat çekici bir telefon. "Konuştursun ve internete temel ihtiyaçlarımı karşılasın" diyenler için eksiksiz bir cihaz diye düşünebilirsin. Yoksa milyarlarca dolar lisans ödemesi yapan telekom şirketlerinin isteği üzerine alınan kararın gözden geçirilmesi gerekmez mi? Temel ihtiyaçlar için kullanılan basit telefonların vergileri üzerinde yeni bir düzenleme ihtiyacı yok mu? Akıllı telefon kullanım oranı operatörlerin istediği gibi arttı. Bu tür telefonların pazar payı yüzde 2-3 civarında. O yüzden korkuya gerek yok. Pek çok insanın kırık ve çatlak dokunmatik ekranla dolaşmasının önüne geçilebilir.

KISA.. KISA...

GERÇEK TEKNOLOJİ MERAKLISI TELEFONU
SENİ İZLEYEN, SÜREKLİ REKLAMLAR SUNMAYA ÇALIŞAN VE KENDİ ZAMANINIZI KONTROL ETMENİZİN ÖNÜNE GEÇEN VE SONUNDA KONTROLÜNÜZDEN ÇIKAN CİHAZLARDAN SIKILMADINIZ MI? İŞTE WIPHONE SIZE BU SORUYU SORARAK SUNDUĞU CİHAZI TANITMAYA BAŞLIYOR. KONTROLÜMÜZE GERI DÖNEN, RAHATLIĞIMIZ İÇİN OPTİMİZE EDİLMIŞ BİR TELEFON İSTİYORSANIZ, WIPHONE GERÇEKTEN TAM TEKNOLOJİ TUTKUNLARINA GÖRE. WIPHONE KONTROLÜ YENİDEN SİZE VEREN BİR TELEFON.

SANAL GERÇEKLİĞE 5G TELEFON DAMGASI
5G UYUMLU TELEFONLAR 2019'UN İLK YARISINDAN İTİBAREN TÜM DÜNYADA SATIŞA SUNULUYOR. ASUS, ONEPLUS, OPPO, VIVO VE XIAOMI GİBİ BÜYÜK AKILLI TELEFON MARKALARI SNAPDRAGON 855 AKILLI TELEFONLARI 2019'DA TİCARİLEŞTİRMEYİ HEDEFLİYOR. 5G UYUMLU TELEFONLAR SAYESİNDE SANAL VE ARTIRILMIŞ GERÇEKLİK UYGULAMALARININ KULLANIMINDA PATLAMA YAŞANABİLİR. İŞLEMLER ARTIK PEK ÇOK KULLANICI İÇİN YENİ SENARYOLAR OLUŞACAK.

DİŞE DOKUNAN YAPAY ZEKA
YAPAY ZEKANIN AĞZIMIZIN İÇİNDE NE İŞİ VAR DİYE DÜŞÜNMEYİN. ORAL-B'NIN YENİ DİŞ FIRÇASI GENIUS X, YAPAY ZEKA TEKNOLOJİSİ SAYESİNDE İNSANLARIN AĞIZ İÇİNDE TAM OLARAK NERELERİ FIRÇALADIKLARINI İZLİYOR. VE DAHA İYİ AĞIZ SAĞLIĞI İÇİN DİKKAT GEREKTİREN ALANLAR KONUSUNDA KİŞİSELLEŞTIRİLMİŞ GERİ BİLDİRİM SUNUYOR.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.