Türkiye' nin turizm başkenti Antalya

Antalya, her bütçeye ve her zevke hitap eden tatil imkanı sunuyor. Dilerseniz lüks otellerde deniz-kum-güneş keyfi yapabilir, isterseniz Olympos’ta doğayla iç içe, huzur dolu günler geçirebilir ya da yayla turizmini deneyebilirsiniz

Türkiye' nin turizm başkenti Antalya

Dağların gölgesinde, defne ve sedir ağaçlarının altında uzanan turkuvaz denizi, sonsuzluk hissi uyandıran kumsalları, otelleri, tatil köyleri, antik kentleri ve arkeolojik zenginliğiyle 'Türk Rivierası' olarak adlandırılan Antalya, yaz turizmi denilince akla ilk gelen şehirlerden biri kuşkusuz. Antalya'da turizm çok çeşitli. Dilerseniz çok yüksek standartlara sahip otelleri tercih edebilir ya da Olympos, Çıralı, Adrasan ya da Kaş'ta doğayla iç içe, huzur dolu günler geçirebilir yayla turizmini deneyebilirsiniz.

Antalya müzeleri, tapınakları, anfitiyatroları, festivalleri, mağaraları, ören yerleri, Perge, Thermessos, Olympos, Phaselis, Demre, Arycanda, Simena, Kekova, Patara ve Xanthos gibi antik kentleri, su parkları, golf alanları ve yeşilin hemen her türünün içinde konumlanan, doğa ile lüks ve konforu buluşturan tesisleriyle dünyanın birçok köşesinden turistleri ağırlıyor. İşte Antalya'nın en gözde tatil yerleri...

Sıralamanın en başında hiç kuşkusuz Antalya kent merkezi yer alıyor. Türkiye'de şehir merkezinde denize girilebilen ender kentlerden Antalya'da, iş çıkışı ya da öğle arası elinde havluyla denize gidenleri görebilmek mümkün. Konyaaltı ve Lara plajları kent içinde kolay ulaşım imkanıyla ilgi çekiyor. Palmiyelerin dizili olduğu caddeler, canlı kafe ve barlar, restore edilmiş göz alıcı eski Antalya evleri, hızlı Antalya gece hayatı ve eğlence mekanları için şehir merkezi dört mevsim ilgi gören bir yer. Kaleiçi bölgesi, eski tarihi yapıları, dar ve kalabalık sokakları, nefis cafe ve restoranlarıyla Antalya'nın en güzel yerlerinden biri.

OLYMPOS
Antalya'nın en güzel tatil yerleri arasında ismi en çok telaffuz edilen tatil merkezlerinden biri olan Olympos, özellikle gençlerin tercih ettiği bir merkez. Doğa ile çevrelenmiş bir ortam, bol oksijen, tertemiz deniz ve isteyenler için eğlence vaat eden Olympos, caretta caretta'ların yumurtalarını bıraktığı sahilleri de barındırıyor. Ağaç evler ve pansiyonlarda konaklama seçeneğini size bırakan Olympos; yeryüzüne çıkan doğalgazın oksijenle buluşarak yandığı Yanartaş ile eşsiz bir gösteri sunuyor. Son yıllarda özellikle üniversitelilerin gerçekleştirdiği kamplar Olympos'a gençlerin ne kadar önem verdiğini gösteriyor. Doğal sit alanı nedeniyle yapılaşmanın yasak olduğu bölge sakinlik ve huzur için ideal.

KEMER
Antalya'nın 42 km güneybatısında yer alan Kemer'in sahilleri baştan sona turistik tesislerle dolu. Her biri yüksek standartta hizmet veren bu turistik konaklama tesisleri, yerli ve yabancı turistleri en iyi şekilde ağırlıyor. Berrak denizi ve neredeyse sahile kadar ulaşan yemyeşil çam ormanlarıyla büyüleyici bir doğa güzelliğine sahip Kemer'de nefis bir tatil keyfi yaşanabilir. Denizi ve güneşiyle olduğu kadar renkli gece hayatıyla da tercih edilen Kemer, sabahın ilk ışıklarına kadar açık olan gece kulüpleri ve canlı müzik yapan mekanları ile unutulmaz eğlenceli geceler vadediyor.

ALANYA
Neredeyse 100 kilometreyi bulan sahil şeridiyle önemli bir turizm markası olan Alanya, tarihi ve kültürel değerleri, denizi ve eşsiz manzaralarıyla önemli bir merkez. İrili ufaklı, her bütçeye hitap eden otelleri, sahil kıyısında sıralanmış kafe, bar ve restoranları ile tatil denildiğinde akla gelecek tüm ihtiyaçları barındırıyor Alanya. Dim ve Damlataş mağaraları gezgin ruhunuzu okşarken, Etnoğrafya Müzesi yerel kültürü deneyimlemek için ideal. Selçuklular tarafından 220 metre yükseklikte yapılmış olan 150 kuleli Alanya Kalesi, kuşbakışı Alanya keyfi yaşatıyor. Berrak suyuyla da Kleopatra Plajı tüm tatilcileri mest ediyor.

KALKAN
Eski Rum evleri ve küçük yat limanı ile Kalkan yerel özelliklerini korumayı başaran nadir yerlerden. Kalkan Körfezi ve çevresindeki koylar muhteşem renkleriyle doğaseverleri bekliyor. Küçük balık lokantaları, pansiyonları ve otelleriyle stresten uzak bir tatil düşleyenler Kalkan'ı tercih ediyor. Son yıllarda İngiliz turistlerin ilgi gösterdiği Kalkan, sırtını yasladığı dağlara doğru yayılan kent dokusunu korumayı başarabilmiş. Dünyanın tanıdığı Patara Plajı'nda deniz keyfini yaşadıktan sonra Kalkan'a yarım saat uzaklıktaki Eşen Çayı'nda Rafting ve Kano sporları yapılabilir. Saklıkent Kanyonu ulaşım açısından yakında yer aldığından Kalkan'da konaklayanlar için iyi bir alternatif olabilir. Ayrıca Kalkan Koyu'nun açıklarında bulunan, üzerinde yerleşim olmayan Çata Adası macera tutkunlarını bekliyor.

BELEK
Antalya'nın Serik ilçesine bağlı bir turizm merkezi olan Belek, Akdeniz Bölgesi'nin en nitelikli turistik konaklama tesislerine sahip. Özellikle golf sporu ile ilgilenenlerin tercih ettiği Belek, çam ormanları ve eşsiz plajları ile önemli bir değer. Belek'te konaklayanlar için Aspendos, Perge antik kentleri ve Kurşunlu Milli Parkı günübirlik alternatifler olarak öne çıkıyor.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.