Umutlar çiçek açsın

Kalben, metastatik meme kanserli kadınlar için “Yaşamak Var Ya” dedi.

Umutlar çiçek açsın

Ünlü müzisyen Kalben, metastatik (ileri evre) meme kanserli kadınların mücadelesi ile ilgili farkındalık yaratmak amacıyla Europa Donna ve Kanserle Dans hasta dernekleri ve Türk Tıbbi Onkoloji Derneği (TTOD) ile bir araya geldi. Pfizer Onkoloji'nin koşulsuz desteğiyle hayata geçirilen "Bir Tıkla, Dinle, Umutlar Çiçek Açsın" psikolojik destek projesi için www.umutlarcicekacsin.org adresinden dinlenebilen çok özel bir beste yaptı.

"Yaşamak Var Ya" isimli bu bestesinde, "Hiçbir acının bizi tanımlamasına izin vermek istemiyorum. Neşemizde, umudumuzda, yaşamaktan aldığımız hazları keşfetmekte buluşabileceğimize inanıyorum." diyen Kalben, herkese şu çağrıyı yaptı: "Bu parçayı dinleyin, konuşun ve paylaşın! Çünkü böylece bir hastaya kulak vermiş, onun sesini duyurmuş olacaksınız."

Müzisyen Kalben, bu proje kapsamında, ileri evre meme kanseri hastalığını ve hastalarını fark ettirmek, onların öncelikli ihtiyacı olan psikolojik desteği sağlamak ve yaygınlaştırmak için "Yaşamak Var Ya" isimli bir beste yaparak herkese şu çağrıda bulundu: "En sevdiğim insanı genç yaşta bir hastalık sebebiyle yitirdim ve bu, beni tanımlayan, yarım yamalak bırakan bir yara, boşluk, karanlık oldu senelerce. Şimdi, bizi hiçbir hastalığın ele geçirmesine izin vermememiz gerektiğini biliyorum. Hiçbir acının bizi tanımlamasına izin vermek istemiyorum artık. Neşemizde, umudumuzda, yaşamaktan aldığımız hazları keşfetmekte buluşabileceğimize inanıyorum. İnsan insanın yarasına kayıtsız kalamaz, kalmamalı. Ben de "Yaşamak Var Ya" için, kadınların bağımsızlığından, cesaretlerinden, kendilerini saklamadan ve acılarını yok saymadan dimdik yaşamalarından; asırlardır sistemli olarak hep öz güçlerini örtbas etmeye uğraşan kalıpların içine hapsedildikleri halde o toplumsal yahut geleneksel prangaları kırıp yollarını keşfetmelerinden ve devrimleri için, sevdikleri için yaşamayı da ölmeyi de göze almalarından ilham aldım. Bu parçayı dinleyin, konuşun ve paylaşın! Çünkü "Yaşamak Var Ya"'yı dinlediğinizde, izlediğinizde, aslında bir hastaya kulak vermiş, onu bir başka gözle görmüş, onun sesini çevrenize duyurmuş olacaksınız."

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.