9. Restoran Haftası başlıyor

Restoran Haftası, bu yıl 15 - 31 Ekim tarihlerinde gastronominin başkenti İstanbul ve UNESCO korumasında olan eşsiz bir mutfak kültürüne sahip Gaziantep’te ‘Türk Mutfağı’ teması ile gerçekleşiyor.

9. Restoran Haftası başlıyor

Gastronomiyle sosyal ve kültürel yaşamın tüm dinamiklerini bir araya getiren Türkiye'nin ilk gastronomi festivali Restoran Haftası'nın dokuzuncusu bu yıl 15 Ekim - 31 Ekim tarihleri arasında 'Türk Mutfağı' teması ile lezzet severleri hem yemeğe hem de yeni deneyimler yaşamaya davet ediyor. Gastronomi, pazarlama ve danışmanlık firması Dude Table tarafından düzenlenen Restoran Haftası'nın gastronomi partneri, Türk Mutfağı'nı ve yerel değerlerini korumak amacıyla faaliyetlerini sürdüren Metro Türkiye. 15 gün süresince Türkiye'nin en iyi restoran, bistro ve kafelerinde Restoran Haftası'na özel hazırlanmış mönüler gastronomi tutkunlarını bekleyecek. İstanbul ve Gaziantep'ten şehrin en önemli restoranlarının katıldığı projede; kahvaltı, öğle ve akşam yemekleri için özel olarak hazırlanmış menüler ile geleneksel lezzetler, yerel malzemeler ile hazırlanan yenilikçi yemekler, sokak lezzetleri ve özel tarifler lezzet tutkunlarına yepyeni deneyimler yaşatacak. Metro Türkiye gastronomi partnerliğinde gerçekleştirilecek Restoran Haftası'na ayrıca keyifli tadımlar ve söyleşiler de renk katacak.

Gelenekselleşen ve merakla beklenen, öncü lezzet buluşması Restoran Haftası, gastronominin başkenti İstanbul ve UNESCO korumasında olan eşsiz bir mutfak kültürüne sahip Gaziantep'te 'Türk Mutfağı' teması ile gerçekleşiyor. Ülkemizin en iyi restoranlarının büyük bir heyecanla katıldığı Restoran Haftası, her sene sahiplendiği konular ile Türk mutfak kültürüne katkıda bulunurken gerçekleştiği tarihlerde şehir hayatına renk, yeme içme sektörüne ise canlılık katıyor. Türkiye gastronomisine ve sürdürülebilir geleceğe yatırımlarını sürdüren Metro Türkiye, bu anlayışının bir yansıması olarak bu yıl da Restoran Haftası'nda üstlendiği gastronomi partneri rolü ile onlarca şef ve restoran ile güçlerini birleştiriyor. Ülke gastronomisine yön veren restoranlar ve Derin Arıbaş, Kaan Sakarya, Didem Şenol, Tevfik Alparslan, Deniz Temel, Aydın Demir, Faysal Üren, Rıza Belenkaya, Hazer Amani, Cihan Kıpçak, Üryan Doğmuş, Giancarlo Gottardo, İsmet Saz gibi mutfak kültürümüze değer katan onlarca şef, Restoran Haftası'nda Türk mutfağı mönüleri ve etkinlikleri ile misafirleriyle buluşmaya hazırlanıyor.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.