Avustralya'nın sakin şehri Adelaide

Avustralya’nın Adelaide adlı şehri; tarih, modern yaşam ve doğal güzellikleri bir arada sunmasıyla tatil için iyi bir alternatif oluşturuyor. Sakin bir şehir olan Adelaide’de, kanguru ve koalaları yakından görme şansınız da var.

Avustralya'nın sakin şehri Adelaide

Güney Avustralya eyaletinin en büyük şehri ve başkenti olan Adelaide, farklı kültürlerin izlerini taşıyan mekanları, her daim yavaş ilerleyen gündelik yaşamı ile turistlerin uğrak noktası. Nerede olduğunuzu hatırlatan büyük parkları sayesinde kaybolmanın neredeyse imkansız olduğu şehirde, görülecek yerler daha çok kuzey bölgesinde yer alıyor. Sakin bir şehir olan Adelaide'in büyük şehirlerin karmaşasından uzak bir inceliği var. Bu haliyle Melbourne ve Sydney'den farklı olarak Avrupa şehirlerine daha çok benziyor. Avustralya'da en eski yerleşimlerinden biri olan şehirde, tarihi yapılar, dini merkezler ve müzeler görülmeye değer. Ayrıca şarap üretimi ile ön planda olan şehir küçük bir şarap müzesine de sahip.

Adelaide'ın kültür merkezi olan North Terrace'da cadde boyunca yapacağınız bir gezinti, yol boyunca karşınıza çıkacak her ilginç mekanda durmanıza ve farkında olmadan tüm günü burada geçirmenize neden olabilir. Adelaide Botanik Bahçesi ise şehir merkezine yürüme mesafesinde ve bu tarihi bahçede şahane bir manzara, etkileyici bitkiler ve çeşitli hayvanlar bulunuyor. Adelaide'ye gitmişken Avustralya'ya bağlı üçüncü büyük ada olan ve koruma altındaki Kangaroo Island'a (Kanguru Adası) gitmemek olmaz. Şehirden kısa bir tekne yolculuğuyla ulaşacağınız adada, başta kangurular olmak üzere, sevimli koalaları da yakından görmek ilginç olacaktır. Ayrıca ada; yunus, fok ve ornitorenk sürülerine ev sahipliği yapıyor. 35 hektarın üzerinde açık bir arazi olan Cleeland Wildlife Park da görülmesi gereken yerler arasında yer alıyor. Bu park, Avustralya'nın vahşi yaşamına ait türlerle yakınlaşmak ve onları keşfetmek isteyenler için ideal. Cleeland Wildlife Park, bir koalayı kucağınıza alarak tüylerini okşama ve onunla fotoğraf çekilme şansını yakalayabileceğiniz yeryüzündeki nadir yerlerden biri. Adelaide, ilginizi çektiyse ve gitmek isterseniz, Emirates'in Dubai aktarmalı Adelaide uçuşu olduğunu belirteyim.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.