Vodafone 40. İstanbul maratonu 11 Kasım'da koşacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Spor İstanbul tarafından Vodafone’un isim sponsorluğunda bu yıl 40'ıncısı düzenlenecek Vodafone İstanbul Maratonu, 11 Kasım pazar günü koşulacak. Maratonun bu yılki teması "Sağlık için koş" olarak belirlendi.

Vodafone 40. İstanbul maratonu 11 Kasım'da koşacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Spor İstanbul tarafından Vodafone'un isim sponsorluğunda düzenlenen Vodafone İstanbul Maratonu'nun 40'ıncısı 11 Kasım Pazar günü "Sağlık İçin Koş" sloganıyla gerçekleştirilecek. Vodafone'un 7'nci kez ismini vereceği, Avrupa'nın en iyi 17, dünyanın en iyi 38 maratonundan biri olan Vodafone İstanbul Maratonu'na bu yıl da binlerce çipli sporcunun ve yüz binlerce İstanbullunun katılması bekleniyor.

"Sağlık için koşacağız"
Maratonun 7'den 77'ye her yaştan insanın katılabildiği bir spor organizasyonu olarak spor dalları içinde farklı bir konuma sahip olduğunu belirten Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Süel, "Sadece çipli koşucuların değil her kesimin maratona ilgisinin arttığını görüyoruz. Her yıl yüz binlerce katılımcı Asya'dan Avrupa'ya yürüyerek unutulmaz bir deneyim yaşıyor. Maratonda bu yıl sağlık için koşacağız. Bu vesileyle katılımcılar kendileri için küçük de olsa bir şey yapacak ve daha sağlıklı bir yaşam için koşmuş olacaklar" dedi.

4 kategoride koşulacak
Kıtalararası koşulan ilk yarış olma özelliğine sahip olan Vodafone İstanbul Maratonu, maraton (42,195 km), 15 kilometre koşusu, 10 kilometre koşusu ve halk koşusu olmak üzere 4 ana kategoride düzenlenecek. Maraton, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü gişelerine 250 metre mesafeden başlayacak; Sultanahmet'te At Meydanı'nda Mısır Dikilitaşı'nın önünde sona erecek. Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) tarafından 2012 yılında "Altın Kategori" unvanına layık görülen Vodafone İstanbul Maratonu'na 18 yaşını doldurmuş olanlar katılabilecek.

Merve Oflaz ve Kubilay Aka da katılacak
Vodafone 40. İstanbul Maratonu'na ünlü oyuncular Merve Oflaz ve Kubilay Aka da katılacak. Oflaz ve Aka, koşu antrenmanlarından dengeli beslenmeye, maratona nasıl hazırlandıklarını Instagram hesaplarından paylaşmaya başladı. Paylaşımlarıyla hayranlarına ve takipçilerine ilham vermeyi hedefleyen ikilinin maraton hazırlıklarını Vodafone Türkiye Instagram hesabından da takip etmek mümkün.



Katılımcılara dijital deneyim yaşatılacak
Vodafone her yıl olduğu gibi bu yıl da Vodafone teknolojileriyle katılımcılara çeşitli dijital deneyimler yaşatacak. Vatandaşlar, aradıkları bilgilere Vodafone İstanbul Maratonu web sitesinden ve Facebook etkinlik sayfasından tek tıkla ulaşabilecek. Maraton günü şehrin belirli bölgelerinde kurulacak Wi-Fi alanları ile maraton katılımcılarının bu hizmeti ücretsiz alması sağlanacak. "Vodafone Yanımda" uygulamasından kullanıcılara maraton ile ilgili bilgilere kolayca erişme imkânı sunulacak.

Maratona özel indirim ve fırsatlar
Vodafone'lular, Kasım ayı boyunca, maratona özel marka indirim ve fırsatlarından da yararlanabilecek. Vodafone'lulara adidas'ın "Koşu" (Running) kategorisinde geçerli olmak üzere tüm ürünlerinde %15 indirim, n11.com'da Kulaklık ve Ses Sistemleri ürün gruplarında 50 TL ve üzeri alışverişlerde %5 indirim ve yine n11.com'un "Yılın Alışveriş Günü 11.11" kampanyasında geçerli 200 TL ve üzeri alışverişlerde 22 TL indirim kuponu sunulacak. Ayrıca, Pinkberry'den herhangi bir boy frozen yoğurt alan tüm Vodafone'lulara küçük boy frozen yoğurt hediye edilirken, Kanyon, Akasya ve Maslak Orjin şubelerinde tüm Juico ürünlerinde %20 indirim yapılacak. Vodafone'lular, Dem Cafe, Ops Passage, Genius Coffee, LOL Coffee Roasters ve Federal Coffee'de bir kahve aldıklarında ikincisini bedava alabilecek. Parantez, Baltazar ve Ma'na Karaköy'de ise kahvelerini %10 indirimli içebilecekler. Vodafone 40. İstanbul Maratonu ile ilgili güncel bilgilere resmi Facebook etkinlik sayfasından ve www.maraton.istanbul adresinden ulaşılabiliyor.

Vodafone İstanbul Maratonu'nun 40'ıncısı 11 KAsım pazar günü "Sağlık için koş" sloganı ile gerçekleştirilecek.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.