Vodafone İstanbul Maratonu'nda yüzbinler sağlık için koştu

Dünyada kıtalararası koşulan ilk yarış olan Vodafone İstanbul Maratonu, 11 kasım Pazar günü 40. kez gerçekleştirildi. "Sağlık için koş" temasıyla koşulan Vodafon 40. İstanbul Maratonu'na 100 ülkeden 30 bin çipli sporcu katıldı

Vodafone İstanbul Maratonu'nda yüzbinler sağlık için koştu

Mehmet Üstündağ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Spor İstanbul tarafından Vodafone'un isim sponsorluğunda "Sağlık için koş" temasıyla 11 Kasım Pazar günü düzenlenen Vodafone 40. İstanbul Maratonu ünlü isimleri de bir araya getirdi. Maraton (42,195 km), 15 kilometre koşusu, 10 kilometre koşusu ve halk koşusu olmak üzere 4 ana kategoride tamamlanan Vodafone 40. İstanbul Maratonu'na 100 ülkeden 30 bin çipli sporcu katıldı. Avrupa'nın en iyi 17, dünyanın en iyi 38 maratonundan biri olan Vodafone İstanbul Maratonu'nda yüzbinlerce İstanbullu da 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde buluşarak Asya'dan Avrupa'ya geçti. Vodafone 40. İstanbul Maratonu'na Merve Oflaz, Kubilay Aka, Kerem Gönlüm, Kerem Tunçeri, Şebnem Çapa, Zeynep Üstünel, Şeyda Coşkun Yeğin, Tuğba Coşkun, Ekin Türkmen, Füsun Kuran gibi ünlü isimler de katıldı. Sanatçı kimliklerinin yanı sıra aktif spor yaşamlarıyla da dikkat çeken Merve Oflaz ve Kubilay Aka, koşu antrenmanlarından dengeli beslenmeye, her konuda maratona nasıl hazırlandıklarını Instagram hesaplarından 3 ay boyunca düzenli olarak paylaştı. Vodafone İstanbul Maratonu, 40. yılında erkeklerde son 2 yılın şampiyonlarını bir araya getirdi. Bu yıl 54 elit atletin birincilik için mücadele ettiği 42 kilometrelik koşuda erkeklerde Kenyalı atlet Felix Kimutai 2:09:57'lik derecesiyle, kadınlarda ise Kenyalı atlet Ruth Chepngetich 2:18:35'lik derecesiyle birinci oldu. Erkeklerde ve kadınlarda parkur rekoru kırılırken, Chepngetich ikinci kez Vodafone İstanbul Maratonu'nu kazandı. Vodafone İstanbul Maratonu'nda farklı kategorilerde toplam 4 milyon 990 bin 230 Türk Lirası para ödülü dağıtıldı.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.