Dünyanın başkenti New York

New York, dünyanın en ünlü ve en etkileyici şehirlerinden biri. Finans, kültür-sanat ve eğlencenin başkenti sayılan New York, Türkiye’ye çok uzak ancak THY’nin direkt seferleriyle ulaşmak çok kolay

Dünyanın başkenti New York

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) en popüler ve en çok ziyaret edilen şehri olan New York, 24 saat yaşayan çok renkli ve çok kültürlü bir metropol. Geçmişi 1600'lü yıllara kadar uzanan, günümüzde farklı ülke ve kültürlerden milyonlarca insanın yaşadığı şehir, finans, ticaret, kültür-sanat, moda, eğlence ve yeme-içmenin de merkezi durumunda. Geniş caddeleri, ünlü müzeleri, ihtişamlı gökdelenleri, alışveriş, yeme-içme merkezleri ve kozmopolit kültürüyle herkese hitap eden New York'ta görülecek ve yapılacak çok şey var. New York'a gittiğinizde ilk önce Times Meydanı'nı görmelisiniz. Çünkü gece gündüz hareketli ve ışıl ışıl olan Times Meydanı, şehrin kalbinin attığı yer. Burada, ünlü markaların devasa mağazalarından alışveriş yapabilir, keyifli kafelerde zaman geçirebilir veya gurme restoranlarda yemek yiyebilirsiniz. Müzikallere merakınız varsa, Broadway Tiyatrosu da bu bölge yer alıyor. Birçok Hollywood yapımı filmde görülen Emire State binası şehrin sembollerinden biri olduğu için görmeden olmaz. Art Deco tarzında inşa edilen gökdelenin 86. katında bulunan gözlem terasına çıkmalı ve şehrin manzarasını buradan seyretmelisiniz.

Şehrin sembollerinden biri de Özgürlük Heykeli. 1876 yılında Fransızlar tarafından dostluk amacıyla hediye edilen bu devasa anıt, şehir merkezinin biraz dışında bulunuyor. Manhattan'dan kalkan feribotlarla Özgürlük Heykeli'nin olduğu yere gidebilirsiniz.

New York'a gidip de şehrin kalbindeki Central Park'ı görmemek olmaz. Adeta şehrin akciğeri olan Central Park, yemyeşil dokusu ve temiz havasıyla New Yorkluların en çok gittiği yerler arasında bulunuyor. Parkta spor yapıp bisikletle gezebileceğiniz gibi yeşillikler içinde oturup parkın keyfini de çıkarabilirsiniz. New York, aynı zamanda dünyanın dört bir yanından sadece alışveriş yapmak için gelinen bir şehir. Alışveriş tutkunlarının buluşma yeri ise Fifth Avenue adlı cadde. Bu caddede, dünyanın en ünlü markalarının mağazalarını bir arada bulabilirsiniz. Markaların kendi mağazalarının yanı sıra, Saks Fifth Avenue ve Bergdorf Goodman gibi çok katlı büyük mağazalar da bu caddede bulunuyor. Biraz uygun fiyatlı alışveriş yapmak isterseniz de şehrin biraz dışında olan Woodbury Premium Outlet'e gitmelisiniz. Burada, başta Amerikan markaları olmak üzere birçok dünyaca ünlü markayı daha uygun fiyatlara satın alabilirsiniz. Şehirde ziyaret edilmesi gereken yerlerden biri de Rockefeller Center. İçinde ofisler, bahçeler, alışveriş alanları, stüdyolar, sanat eserleri ve bir buz pateni pistinin de bulunduğu Rockefeller Center, sürekli kalabalık ve hareketli olan bir merkez.

Müze gezmeye meraklıysanız, New York'un, hatta dünyanın en ünlü müzelerinden biri olan Metropolitan Müzesi'ni görmemek olmaz. Dünyanın en büyük sanat müzelerinden biri olan Metropolitan Müzesi'nde, birçok farklı koleksiyonu görebilirsiniz. Avrupa, Mısır, Amerika ve Asya sanatlarının yanı sıra, Fransız kraliyet kostümleri ve Rönesans eserlerine de ev sahipliği yapan müze, binasının girişindeki merdivenlerle de ünlü.

New York, gurme seyahati için de çok uygun bir şehir. Çünkü farklı mutfaklarda hizmet veren dünyanın en ünlü restoranlarına ev sahipliği yapıyor. En iyi İtalyan yemeklerini de en iyi Uzakdoğu yemeklerini de New York'ta yeme şansınız var. Eğlence tutkunları için ise New York adeta bir cennet. Çünkü günün her saati eğlenebileceğiniz bir yer bulabilirsiniz. Ayrıca bu şehirde her zevke hitap eden bir eğlence mekanı var. Tabii dünyaca ünlü bar, disko, gece kulübü ve canlı müzik mekanlarının olduğunu da söylemeye gerek yok herhalde.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.