Dünyanın en iyi müzeleri

Çoğu gezgin, gittikleri yerlerdeki müzeleri ziyaret etmeye çalışırken bazı gezginler de vardır ki, sadece müze gezmek için seyahat ederler. Peki dünyanın en iyi müzeleri hangileridir?

Dünyanın en iyi müzeleri

Şerif Ercan

Orsay Müzesi - Paris
Seine Nehri'nin kıyısında, 1900'lerin başında bir gar olarak inşa edilen binada bulunan Orsay Müzesi, hem mimarisiyle hem de eserleriyle listenin ilk sırasında yer alıyor. Müzede, heykel ve fotoğraf sanatının nadide örneklerinin yanı sıra Monet, Renoir ve Van Gogh gibi ünlü sanatçıların eserlerini görebilirsiniz.

9/11 Memorial Müzesi - New York
2001'de Dünya Ticaret Merkezi'ne düzenlenen saldırıda hayatını kaybedenlerin anısına, saldırının gerçekleştiği noktada, 2014'te ziyarete açılan 9/11 Memorial Müzesi, bu korkunç olayı interaktif teknolojiler, arşiv kayıtları, kişisel hikayeler ve sanat eserleriyle hatırlatıyor.

Metropolitan Müzesi - New York
Dünyanın en fazla ziyaretçi alan müzelerinden biri olan Metropolitan Museum of Art of New York City ya da kısa adıyla 'Met'te dünyanın her bir köşesinden, 5 bin yıllık bir tarihe yayılan nadir objeler ve eserler sergileniyor. Bu müze, 1870 yılından bu yana zaman ve kültürler arasında köprüler kuran bir hazine.



British Museum - Londra
Tarih, sanat ve kültürü aynı çatı altında toplayan British Museum'da özellikle Büyük Britanya İmparatorluğu döneminde farklı coğrafyalardan getirilen ve tarihi önem taşıyan eser ve objeler göz alıyor. Girişi ücretsiz olan bu müzede Anadolu kültürlerine ait de birçok tanıdık esere rastlayacaksınız.

Prado Müzesi - Madrid
1785'te Kral 3. Charles'ın emriyle inşa edilen görkemli bina önceleri resmi hizmet amacıyla kullanılırken, 1819'da Kraliyet Müzesi'ne dönüştürülerek halka açıldı. Müzede, Goya, Velazquez gibi İspanyol ressamların yanında Rembrandt, Raphael gibi çok önemli sanatçıların eserleri sergileniyor. Listenin devamında ise sırasıyla; Akropolis Müzesi (Atina), Louvre Müzesi (Paris), 2. Dünya Savaşı Müzesi (New Orleans), Ulusal Antropoloji Müzesi (Meksiko) ve Savaş Müzesi (Ho Chi Minh) yer alıyor.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.