Turkuvaz Kitap'tan klasikler

Turkuvaz Kitap, yayınladığı klasik eserlerin yanı sıra, yerli ve yabancı çağdaş roman ve öykü kitaplarıyla yeniden gündemde

Turkuvaz Kitap'tan klasikler

Nazan Ortaç

Yayın hayatına 2005 yılında başlayan Turkuvaz Kitap, yayınladığı klasik eserler, yerli ve yabancı çağdaş roman ve öykü kitaplarıyla yeniden gündemde. Ömer Seyfettin'in 'Toplu Öyküler' serisinin ilk cildi 'Asilzadeler' ile yerli klasikler serisine başlayan yayınevi, seriye Halit Ziya Uşaklıgil'in unutulmaz eseri 'Aşk-ı Memnu', Muallim Naci'nin 'Ömer'in Çocukluğu', Nabizade Nazım'ın 'Karabibik', Filibeli Ahmed Hilmi'nin 'Âmâk-ı Hayal' eserleriyle devam edecek. Rahim Tarım, Fatih Altuğ, Ruken Alp gibi akademisyenlerin de hazırladıkları eserlerle katkıda bulunacakları seride, Ahmet İhsan'ın 'Haver', Fatma Aliye'nin 'Sabiha' gibi eserleri de Latin harfleriyle ilk kez yayınlanacak. Yayınevi, dünya edebiyatından seçme örnekleri de gündeme taşıyor: Jack London'ın 'Yabanın Çağrısı' ve 'Beyaz Diş', Dostoyevski'nin 'Beyaz Geceler', Stefan Zweig'ın 'Satranç', Virginia Woolf'un 'Kendine Ait Bir Oda', Antoine de Saint-Exupéry'nin 'Küçük Prens', Samed Behrengi'nin 'Küçük Kara Balık' kitapları orijinal dillerinden çevirileri ve özgün tasarımlarıyla raflardaki yerini alırken, gazeteci Christian Davenport'un, Elon Musk'ı merkez alarak uzayın kolonileşme serüvenini anlattığı 'Space Barons' kitabı da bilim alanındaki yeni gelişmeleri takip edenlerin ilgisini çekecek.

Yayınevi, şair/yazar Mustafa Akar'ın ilk öykü kitabı 'Gezegenin Tamahkar Çocukları'nı da okurla buluşturdu. Yakında bir Mehmet Barlas biyografisini ve Hakkı Yalçın'ın yeni kitabını da yayınlayacak yayınevinin bir de sürprizi var: Ülkemizin en önemli düşün insanlarından Alev Alatlı'nın yeni kitabı da çok yakında Turkuvaz Kitap'ta.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.