Yılbaşı için en iyi adres 'Sydney'

Yılbaşı tatili için en iyi adreslerden biri Sydney. Çünkü Sydney hem yeni yıla ilk giren şehirden biri hem de çok renkli kutlamalara ev sahipliği yapıyor. Sydney’in bir özelliği de yaz tatili imkanı sunması...

Yılbaşı için en iyi adres 'Sydney'

Şerif Ercan

Yeni yıla herkesten önce girmek isterseniz Avustralya'nın dünyaca ünlü şehri Sydney sizi bekliyor. 31 Aralık'ta Türkiye'de öğle saatleri olduğunda siz Sydney'de yeni yıla "Merhaba" diyeceksiniz. Sydney, yeni yıla ilk giren şehirlerden birisi olarak dünyanın en görkemli yılbaşı kutlamalarına ev sahipliği yapıyor. Yılbaşı günü Opera Binası ile Harbour Köprüsü arasındaki park trafiğe kapatılıyor. Ve insanlar parkta ve sokaklarda, havai fişek gösterisini bekliyor. Binlerce kişi bir arada yarım saat süren muhteşem bir ışık şovu ve müzik eşliğinde yeni yıla giriyor. Size tavsiyem, ünlü opera binasının etrafında bir yer bulup, yüzbinlerce insanla birlikte yeni yılı karşılamak. Denizden manzaraya şahitlik etmek isterseniz, yemekli, partili gemi turu satın alabilirsiniz. Ayrıca her tarzda birçok gece kulübü de özel yılbaşı kutlamaları düzenliyor, onlardan birinde de yeni yıla girmeniz mümkün.

Avustralya'nın en ünlü şehri olan Sydney, artık bir efsane olan yılbaşı kutlamalarının yanı sıra bambaşka güzellikler de sunuyor. 20. yüzyılın en ünlü yapıları arasına adını yazdıran, Danimarkalı ünlü mimar Jørn Utzon tasarımı olan Sydney Opera Binası'nı zaten ister istemez göreceksiniz. 1932 yılında açılan Liman Köprüsü'nü görmenizi, hatta köprüye çıkıp şehri izlemenizi tavsiye ederim. Liman Köprüsü ayaklarının hemen altında ziyaret edebileceğiniz Rocks bölgesi şehrin en gözde yerleri arasında. Rocks, butikleri, galerileri ve kafeleri, restoranları ve barlarıyla çok popüler. Şehrin en hareketli noktası ise Darling Limanı. Sydney Akvaryumu, Ulusal Deniz Müzesi, Sydney Çin Bahçeleri ve Tumbalong Parkı da burada bulunuyor.

Şehir merkezinden birkaç kilometre uzaklıkta yer alan şehrin en ünlü plajı olan Bondi Plajı'na da uğramadan dönmeyin. Plajın arkasındaki Campbell Parade de çok renkli ve hareketli bir yer

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.