Alpler'in gözde kayak merkezi Chamonix

Avrupa’nın en ünlü kayak merkezlerinden biri olan Chamonix, her seviyeden kayakçılara hitap eden pistleri kadar restoranları, eğlence mekanları ve lüks marka ve tasarımcıların mağazalarıyla da büyük ilgi görüyor

Alpler'in gözde kayak merkezi Chamonix

Şerif Ercan

Fransa'nın olduğu kadar Avrupa'nın da en ünlü kayak merkezlerinden biri olan Alpler'deki Haute-Savoie şehrine bağlı bir kasaba olan Chamonix-Mont-Blanc, bu ayın başında sezonu açtı. Mont-Blanc eteklerinde yer alan ChamonixMont-Blanc, (günlük konuşmada kısaca Chamonix olarak kullanılıyor) dünya çapında bir kayak merkezi. Fransa, İtalya ve İsviçre sınırlarının kesişim noktasına yer aldığı için özellikle bu üç ülkeden büyük ilgi görüyor.

Muhteşem dağ manzarası eşliğinde nefes kesici güzellikteki vadide kayma keyfi yaşatan Chamonix'te, kayak alanı, üç ayrı bölgeye ayrılıyor; MontBlanc manzaralı güney yamaçlar 'Brevent-Flegeere', Argentiere kasabası yakınlarındaki yamaçlar 'Les Grands Montets' ve İsviçre sınırındaki geniş kayak alanı 'Domaine de Balme'... Bu üç kayak alanının her birinde lüks oteller, kafe ve restoranlar, uzun liftler ve sayısız pist bulunuyor. Chamonix-Mont-Blanc zirvesine kayak tutkunlarını taşıyan teleferik, Avrupa'nın en uzun yol kat eden teleferiği olma özelliğine sahip. Bu teleferik ve ayrıca aynı yönde hizmet veren çarklı tren sayesinde, 220 yıllık bir dağcılık geçmişine sahip olan Chamonix'e ulaşabiliyorsunuz. Kayak merkezinde çok sayıda pist bulunuyor. Aileler, ağaçlıklı kolay pistleri tercih ederken, acemiler boş alanlara, profesyoneller ise dik ve engebeli yamaçlara yöneliyor. Chamonix'te kayak dışında buzul tırmanışı, kaya tırmanışı, extreme skiing ve rafting de yapabilirsiniz. Bölgede aralık ayında başlayan kayak sezonu mayıs ayına kadar sürüyor. Sıcak şarap, peynir mekanları, kafeleri ve barlarıyla da öne çıkan Chamonix'te her türlü damak tadına hitap eden restoranların yanı sıra, farklı konseptlerde bar ve gece kulüpleri de bulunuyor. Alışverişi sevenler de burada çok mutlu oluyor. Çünkü dünyaca ünlü markaların mağazalarının yanı sıra tasarım butikleri de bulunuyor. Chamonix'te konaklamak için sayısız seçenek bulabilirsiniz. Hizmet kalitesi, dekorasyonu, yemekleri ve mağazalarıyla ön plana çıkan birçok lüks otel sizi bekliyor.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.