Kuzey Kutbu'nda sıra dışı bir kış tatili 'Lapland'

Kış boyunca beyaz bir örtüyle kaplanan Finlandiya’ya bağlı Lapland, sıra dışı bir tatil vadediyor. Burada kutup çizgisini görüp Noel Baba’nın evini ziyaret edebilir veya geyiklerin çektiği kızaklarla safariye çıkabilirsiniz

Kuzey Kutbu'nda sıra dışı bir kış tatili 'Lapland'

Şerif Ercan

Finlandiya'daki Lapland bölgesi, kış tatilini kayak merkezinden farklı, masalsı bir yerde geçirmek isteyenler için en doğru adres. Lapland demek; kutup çizgisi, Noel Baba'nın köyü, Kuzey Işıkları, Ren geyikleri ve Husky'lerin çektiği kızaklar demek. Lapland bölgesinin başkenti olan Rovaniemi'de, Kuzey Kutup Dairesi'nde kutup çizgisinin üzerinden atlayıp, Noel Baba'nın resmi evini ziyaret edip Noel Baba ile fotoğraf çektirip Ren geyikleri ve Husky'lerin çektiği kızaklarla ormanda gezip unutulmayacak bir tatil geçirebilirsiniz.

Finlandiya'nın bir şehri olan Rovaniemi; Kuzey Avrupa'nın en çok ziyaret edilen yerlerinden biri. Kuzey Kutup Dairesi'nde (Arctic Circle) yer alan Rovaniemi, ayna zamanda Noel Baba'nın resmi evi olan Santa Claus Village'a da ev sahipliği yapıyor. Burada Noel Baba ile fotoğraf çektirip, köydeki postaneden sevdiklerinize kartpostal atmayı unutmayın. Rovaniemi, sadece Kuzey Kutup Dairesi ve Noel Baba'nın evi ile değil Ren geyiklerinin ve Husky köpeklerinin çektiği kızaklarla yapılan turlarla da ilgi çekiyor. Ren geyiği turu için önce Ren geyiği çiftliğini ziyaret edip sonra geyiklerinin çektiği kızaklara bir tura çıkıyorsunuz. Turun sonunda hatıra olarak Ren Geyiği Sürüş Sertifikası veriliyor. Sibirya Kurdu olarak da bilinen Husky'lerle safari yapmak için yine çiftliğe gidiyorsunuz. Burada bu güzel köpekler hakkında detaylı bilgi alıyorsunuz, sonra da onların çektiği kızaklara biniyorsunuz ve karla örtülü orman arasında gezintiye çıkıyorsunuz. Bu arada snowmobil'ler ile Ounasjoki nehri boyunca ilerleyerek, yüksek karlı tepelerden Lapland'ın muhteşem manzarasına tanık olabilir ve buz gölünde avladığımız balıkları, kamp ateşinde yiyerek unutulmaz bir deneyim yaşayabilirsiniz. Doğayla ve hayvanlarla bu kadar iç içe zaman geçirdikten sonra şehre de vakit ayırmayı unutmayın. Rovaniemi'nin caddelerini turlayıp alışveriş yapabilirsiniz. Kışlık kıyafetler ve yöresel hediyelik eşyalar satın alabilirsiniz. Geceleri de şehrin bar ve kulüplerinde Finlandiyalılarla birlikte eğlenebilirsiniz.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.