Sömestr tatili için en eğlenceli şehir 'Orlando'

Sömestr tatilinde önemli olan çocukların keyif almasıdır ama büyüklerin de sıkılmaması gerekir. Eğer ABD’nin Florida’da eyaletindeki Orlando’ya giderseniz, çocuğunuz kadar siz de keyifli bir tatil geçirebilirsiniz

Sömestr tatili için en eğlenceli şehir 'Orlando'

Şerif Ercan

Florida eyaletinin en büyük şehirlerinden biri olan Orlando, hem çocuklar hem de aileler için tam bir eğlence merkezi. Bir çocuğun aklına gelebilecek her türlü eğlenceyi sunan şehir, yetişkinlere hitap eden birçok aktivite de sunuyor. Hatta sadece yetişkinlere hitap eden eğlence merkezleri bile bulunuyor.

1971 yılında kurulan Disneyland, şehrin adeta varoluş nedeni sayılıyor. Şehir, Disneyland'ın yanı sıra temiz gölleri ve parklarıyla da turistlerin ilgisini çekiyor.

Walt Disney'in anavatanı sayılan Orlando'daki Walt Disney World Resort'ta dört ana eğlence parkı bulunuyor; Magic Kingdom Park, Epcot, DisneyMGM Studios ve Disney's Animal Kingdom... Bunların dışında Blizzard Beach, River Country ve Typhoon Lagoon adında üç su parkı ve Disney's Wide World of Sports Complex adlı spor tesisi yer alıyor. Pleasure Island ise yetişkinler için saat 19.00'dan itibaren hizmet veren bir eğlence kompleksi... The Magic Kingdom, şovlarıyla ünlü büyük bir eğlence parkı.

Buraya en az bir gününüzü ayırmanız gerekiyor. Epcot; bilim dünyası ve geleceğe adanmış bir eğlence parkı. Park iki bölüme ayrılmış: World Showcase (Dünya Pavyonu) ve Future World (Geleceğin Dünyası)... Disney-MGM Studios'ta, ünlü Disney filmlerinin stüdyolarını gezebilir, hatta film kahramanlarıyla maceraya atılabilirsiniz. Disney's Animal Kingdom ise Disney'in hayvan krallığı... Tropik orman gezintisi, ağaçların yaşamları, safari, geçit törenleri, havai fişek gösterileri gibi etkinliklerin yapıldığı parkta binlerce hayvan yaşıyor. Mickey Mouse'un ülkesinde yalnızca çocuklara değil, yetişkinlere de hitap eden eğlence yerleri de var; Pleasure Island... Pleasure Island, geceleri bir zevk adasına dönüşüyor. Bu adadaki yedi gece kulübünün her birinde farklı zevklere hitap eden müzik ve şovlar sahneye konuyor. Church Street Station'da da, 1800'lerin tarzında döşenmiş restoranlar ve bir gece kulübü bulunuyor.

Filmlerin kamera arkasını merak ediyor, film kahramanlarıyla maceralara atılmak istiyorsanız Universal Stüdyoları'na da gitmelisiniz.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.