Berat Kandili’ne özel: Lezzetli ve pratik kandil simidi tarifi!

Kandil günlerinin vazgeçilmez lezzeti olan kandil simidini evde kolayca pişirebilirsiniz. Çıtır çıtır ve ağızda dağılan kandil simidini yaparak hem kendinize hem de sevdiklerinize sunarak afiyetle yiyebilirsiniz.

Berat Kandili’ne özel: Lezzetli ve pratik kandil simidi tarifi!

Bugün 2019 yılı Berat Kandili idrak ediliyor. Özellikle ev hanımları akşam ailelerini yapmak için kolay ve lezzetli kandil simidinin nasıl yapıldığını araştırmaya başladı. Kandil denildiğinde akla ilk gelen tatlardan kandil simidinin kolay yapılışını sizler için derledik.

Malzemeler:

-1 büyük boy çay bardağı sıvı yağ
-Yarım paket margarin (125 gr )
-1 çorba kaşığı yoğurt
-2 tane yumurta ( akları üzeri için kullanılacak )
-2 çorba kaşığı sirke
-1 tatlı kaşığı mahlep
-1 çorba kaşığı toz şeker
-1 tatlı kaşığı tuz
-Yarım paket kabartma tozu
-3-5- 4 su bardağı un



Üzeri için:

-Yumurta akı
-Bolca susam

Yapılışı:

Kabın içine yumurtaların sarılarını, margarin sıvı yağ, yoğurt, tuz, şeker ve mahlepi alıp üzerine azar azar un ekliyoruz. Kabartama tozunu da ilave edip ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar un eklemeye devam ediyoruz. Hamur hazır olduğunda minik ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp elimizle uzun şeritler yapıyoruz. Daha sonra iki ucunu birleştirip halka şekli veriyoruz. İlk önce yumurta akına daha sonrada bolca susama bulayıp yağlanmış yada yağlı kağıt serilmiş fırın kabına diziyoruz. Tüm malzeme bittiğinde önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Pişen simitlerimizi soğumaya bırakıyoruz ve soğuduğunda servis ediyoruz.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.