Güllaç nasıl yapılır? Pratik ve lezzetli Güllaç tarifi

Ramazan ayında sıkça rastladığımız bir lezzet olan Güllaç, lezzeti ve hafifliği açısından tercih edilmektedir. Özellikle Ramazan’da iftardan sonra tüketilen Güllaç, tatlı isteğinizi bastırırken kalorisinin az olmasıyla da oldukça hafiftir ve ağır gelmez.

Güllaç nasıl yapılır? Pratik ve lezzetli Güllaç tarifi

Osmanlı Saray mutfaklarından günümüze kadar ulaşan güllaç sıkça pişirilmekte ve severek tüketilmektedir. Ramazan ayının başlamasıyla Güllaç nasıl yapılır? Sorusunun yanıtı da merakla araştırılmaya başlandı. Hem pratik hem de lezzetli olan Güllaç tarifi ile sevdiklerinize güzel bir sunum yapabilirsiniz.

Malzemeler:
-10 yaprak güllaç
-1,5 litre süt
-2 su bardağı şeker
-Çekilmiş ceviz
-2 yemek kaşığı gül suyu (isteğe göre)

Üzeri için:
-File Fıstık
-Ceviz
-Nar tanesi

Yapılışı:
Süt, şeker tencereye alarak ısıtın, şekerler tamamen erisin. Süt oda sıcaklığında ılınmaya bırakılır. Süt kaynar olursa tatlınız hamur olur o nedenle el yakmayacak şekilde olmalı sonra tatlıyı tepsiye döşüyoruz. Güllaç yaprağının parlak kısmı üste gelecek şekilde derince bir tepsiye koyuyoruz. Üzerine her yanı ıslanacak şekilde bir iki kepçe süt döküyoruz. Beş güllaç yaprağı için aynı işlemi tekrarlayalım ve 5. katı da ıslattıktan sonra bu kata ceviz serpelim ve üzerine diğer güllaç yapraklarını aynı şekilde ıslatarak serelim. Kalan şekerli sütten bir su bardağı kadar alalım. İçerisine 2 yemek kaşığı gül suyu ekleyip tatlının üzerine gezdirelim. Tatlıyı buzdolabında muhafaza ediniz. En az 2-3 saat dinlendirdikten sonra üzerini isteğe göre süsleyerek servis edebilirsiniz.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.