Teknolojinin hayatımıza etkisi

Ünlü Fransız yönetmen Olivier Assayas, dijital teknolojiyle değişen dünyanın hayatlarımız üzerindeki etkisini ironik bir bakışla ele alıyor

Teknolojinin hayatımıza etkisi

Sadi Çilingir

Modern Fransız sinemasının önemli yönetmenlerinden Olivier Assayas, Kristen Stewart'ın rol aldığı 'Personal Shopper' filminden sonra 'Çifte Hayatlar' (Non-Fiction) ile dijital teknolojiyle değişen dünyanın hayatlarımız üzerindeki etkisini mizahi ve ironik bir bakışla ele alıyor. Juliette Binoche ve Guillaume Canet gibi Fransız sinemasının yıldız isimlerini de bir araya getiriyor.

Dünya prömiyerini Venedik Film Festivali'nde yapan film, daha sonra Toronto Film Festivali ve New York Film Festivali'nde de seyirciyle buluştu. 'Çifte Hayatlar', başarılı yayınevi yöneticisi Alain ve ünlü yazar Leonard'ın değişen dünyaya ayak uydurma çabalarını mizahi bir dille anlatıyor. Alain ve Leonard bir yandan bu değişimin edebiyat üzerindeki etkilerine, bir yandan da orta yaşın getirdiklerine ayak uydurmaya çalışırken eşleri de farklı bir şekilde bu denkleme dahil olmuşlardır.

Kaos


Semir Aslanyürek'in yönettiği ve Bülent Emin Yarar, Orhan Aydın, Erdal Sarı ile Yetkin Dikinciler'in oynadığı filmde, dedesinin ölümüne sebep olan ağadan intikamını alan Süleyman'ın; dergâhındaki kör müritleriyle birlikte eşkıyadan kaçmaya çalışan ancak onlara ihanet eden şeyh Abdullah'ın; seferberlikten döndükten sonra karısını şehvetle sınayan Saffet'in kaderleri kesişir. Birbirini tanımayan bu üç kişi, fırtına nedeniyle aynı mağaraya saklanırlar. Heyelanla çıkışları kapanan mağarada ölmeyi beklerken, bu üç günahkârın vicdani hesaplaşmaları başlar.

High Life


Claire Denis'in yönettiği ve Robert Pattinson, Juliette_Binoche, Mia Goth ile Agata Buzek'in oynadığı filmin konusu şöyle: monte, 7 numaralı uzay gemisinde bir bebekle birlikte yalnız başına yaşamaktadır. Gemi, bir kara deliğe, uzay - zamanın büküldüğü bir noktaya doğru hızla yol almaktadır. Umutsuzluk ve insanın hassasiyeti hakkında ve karşılaştığı her şeye karşın sevgi hakkında bir film. Denis, çektiği bu ilk bilimkurguda, tüm oyuncularına çekimlerin yapıldığı Köln'deki Avrupa Uzay Ajansı'nda astronot eğitimi aldırdı.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.