Mis gibi bir Türkiye için çöp topladılar

Cemiyet hayatının sevilen isimleri, geçtiğimiz hafta eldivenleri takarak 2.5 saat boyunca İstanbul'da bir sahil şeridini temizledi.

Mis gibi bir Türkiye için çöp topladılar

Yıllardan beri bir araya gelerek gönüllülerle birlikte Ege ve Güney sahillerde çöp toplama eylemi yapan Şebnem-Celal Çapa, Mine Kalpakçıoğlu ve Zeynep Bilgin, geçtiğimiz hafta da İstanbul sahillerini temizledi. 'Mis Gibi Bir Türkiye' ve 'Çöpüne Sahip Çık' gönüllüleriyle birlikte hareket eden arkadaş grubu, 2.5 saat boyunca 300 metrelik bir sahil şeridini temizledi. Ülkemizde yıllardır süregelen çöp sorununa her fırsatta dikkat çeken Şebnem-Celal Çapa, Mine Kalpakçıoğlu ve Zeynep Bilgin, sosyal medya hesaplarından da o anları paylaşarak herkesi farkındalığa davet etti. Şebnem Çapa, "Maalesef yetkililer, belediyeler bir yere kadar katkıda bulunabiliyor. Halkımızın görevi büyük, herkes çöpüne sahip çıksa, mis gibi bir Türkiye olacak" dedi. Mine Kalpakçıoğlu ise, "Lütfen çöpümüzü sokağa, denizlerimize atmalayım, çevreye zarar vermeyelim" diye konuştu.

Şebnem-Celal Çapa, Mine Kalpakçıoğlu

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.