Gölgenin başka bir planı olduğunda

Çin sinemasının usta yönetmeni Zhang Yimou’nun yeni filmi ‘Gölge Savaşcı’ (Ying - Shadow), iki hanedanın iktidar savaşına odaklanıyor

Gölgenin başka bir planı olduğunda

Sadi Çilingir

Uzakdoğu sinemasının en önemli isimlerinden, 'Kahraman' (Hero) ve 'Çin Seddi' (The Great Wall) gibi filmlere imza atan Zhang Yimou'nun yeni filmi 'Gölge Savaşçı' (Ying - Shadow), 2018 Venedik ve Toronto Film Festivalleri'ndeki gösterimlerinin ardından nefes kesen görselleriyle izleyenlerden büyük övgü topladı. "Yönetmenin şimdiye kadar çektiği en iyi film" olduğu da sıkça dile getirilen 'Gölge Savaşçı', Çin ve Uzak Doğu'ya özgün görselleri, aksiyonu ve dövüş sanatıyla büyülüyor. Ortaçağ'ın bilinmeyen sırlarını gözler önüne seren 'Gölge Savaşçı', bir kralın topraklarını koruma mücadelesini konu alıyor. Zhang, tarihin en can alıcı dönemini anlatırken seyirciyi farklı karakterlerin bakış açılarına ortak ediyor.

Temizlikçi
Jon Knautz'ın yönettiği ve Alexis Kendra, Stelio Savante, Rachel Alig ile Elizabeth Sandy'nin oynadığı filmde Alice, hayatını tek başına sürdürmekte olan bir güzellik uzmanıdır. Evli bir adamla ilişkisi vardır ve bu ilişkisini bitirmek için çaba göstermektedir. Oturmakta olduğu sitede temizlikçilik yapan Shelly'yi haftada iki gün kendi evine de temizliğe almaya başlar. Shelly'nin yüzü bir kaza sonucu yanmıştır. Bu gizemli kadın sadece eve değil Alice'in hayatına da girer. Hatta onun kimliğine bürünür. Bu noktadan sonra işin geri dönüşü yoktur.

Yuva
Kutay Sandıkçı, Eray Cezayirlioğlu, İmren Şengel ile Okan Bozkuş'un oynadığı 'Yuva'da yönetmen Emre Yeksan, başarılı ilk filmi 'Körfez' ile şehirdeki çevre felaketinin ardından, yeni bir dünyayı keşfetmeye başlayan bir adamın öyküsünü anlatıyor. Yeksan, bu kez ormanda yaşayan bir adamı takip ediyor. Çekimleri İğneada'da yapılan 'Yuva', ormanda münzevi bir hayat yaşamayı seçmiş bir adamın, şehre geri getirilmeye çalışılırken, doğanın da bu sürece müdahil olmasıyla, evrendeki yerini arayışının ilginç hikayesini anlatıyor.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.