Ara Güler'e Japonya'da muhteşem açılış

T.C. Cumhurbaşkanlığı tarafından dünya çapında düzenlenen Ara Güler Fotoğraf Sergisi’nin Japonya’daki açılışı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirildi. Törene, Japonya Prensesi Akiko Mikasa katıldı.

Ara Güler'e Japonya'da muhteşem açılış

T.C. Cumhurbaşkanlığı tarafından düzenlenen ve nisan ayından beri dünyanın dört bir yanında sanatseverlerle buluşmakta olan Ara Güler Fotoğraf Sergisi, Japonya'nın tarihi şehri Kyoto'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıldı. Kyoto Tofukuji Tapınağı'nda,Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşen açılış törenine, Japonya Prensesi Akiko Mikasa, Osaka Milletvekili Yasuhide Nakayama,Kyoto Valisi Takatoshi Nishiwaki ve Kyoto Belediye Başkanı Daisaku Kadokawa katıldı. 28 - 29 Haziran tarihlerinde G-20 Zirvesi içi Japonya'nın Osaka şehrinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan; buradaki temaslarının ardından, beraberinde birçok siyasi ismin bulunduğu heyetle Kyoto'ya gelerek açılışı gerçekleştirdi. Kurdele kesim töreninin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan; Japonya Prensesi Akiko Mikasa ve resmi heyetle birlikte sergiyi gezdiler. Cumhurbaşkanı Erdoğan, önsözünü kendisinin kaleme aldığı ve Türkçe-İngilizce-Japonca olmak üzere üç dilde hazırlanan özel sergi kitabını imzalayarak G-20'ye gelen devlet başkanlarına armağan etti.

Recep Tayyip Erdoğan

Recep Tayyip Erdoğan, Daisaku Kadokawa

Recep Tayyip Erdoğan, Takatoshi Nishiwaki

Nisan ayında Londra'da Saatchi Galerı'de, Mayıs ayında Paris Polka Galerı'de gerçekleşen Ara Güler fotoğraf sergisi; Kyoto'da, 1236 yılında kurulmuş olan Tofuku-jı Tapınağı'nda 30 Haziran - 10 Temmuz tarihleri arasında sanatseverleri ağırlayacak.

Akiko Mikasa, Recep Tayyip-Emine Erdoğan

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.