İllüzyonların etkileyici dünyası

Dünyada çok ilgi gören ve açıldığı yerlerde şehrin öncü markalarından biri haline gelen Museum of Illusions - İllüzyon Müzesi, İstanbul’da Narmanlı Han’ın tarihi yapısıyla ziyaretçilerini ağırlamaya başladı.

İllüzyonların etkileyici dünyası

NAZAN ORTAÇ nazan.ortac@sabah.com.tr

2015 yılında Zagreb'de ilk müzenin açılmasının ardından 4 yıl içinde Berlin, New York, Atina gibi 15 farklı dünya şehrinde müze deneyiminden fazlasını sunmaya devam eden Museum of Illusions - İllüzyon Müzesi, 16. lokasyonu İstanbul'u etkileyici illüzyonlarla buluşturmaya devam ediyor. Narmanlı Han'da yaklaşık 700 m2 ve 3 kattan oluşan alan Museum of Illusions İstanbul - İllüzyon Müzesi İstanbul, 60'tan fazla illüzyon, etkinlik odası, hediyelik eşya dükkanı, oyun odası ve yakında açılacak Candy Shop ile bambaşka bir dünyaya sizi davet ediyor. İstiklal Caddesi'nin tarihi simge yapısı Narmanlı Han'da yer alan, sessiz müzelerin aksine Museum of Illusions İstanbul - İllüzyon Müzesi İstanbul'da koşabilir, bağırabilir, dilediğinizce eğlenebilir ve her anınızı fotoğraflayarak ölümsüzleştirebilirsiniz. Müze'de yer alan Infinity Room, Tepetaklak Ev, Vortex Tüneli ve daha birçok illüzyonu deneyimleyebilir ve görsel illüzyonlarla daha önce yaşamadığınız bir deneyim yaşayabilirsiniz.

BOZCAADA'DA YEPYENİ BİR FESTİVAL BAŞLIYOR

Türkiye'nın en popüler adası Bozcaada, Eylül ayında yepyeni bir festivale ev sahipliği yapıyor: Run The Island Bozcaada... Spor, lezzet ve müziği bir arada sunan sıra dışı festıval 13-14 Eylül tarihlerinde adanın dört bir yanına dağılarak, katılımcılara unutulmaz bir deneyim yaşatacak. İki günlük festival Bozcaada'nın muhteşem doğası ve bağlarına yapılacak koşu yarışlarıyla zumba, yoga ve sokak tenisi gibi farklı spor dallarıyla renklenecek. Gündüz spor etkinlikleriyle adayı ele geçirecek festivalin akşamları ise müzikle taçlandırılacak. Festivalin açılış konserinde ünlü oyuncu Gonca Vuslateri ve Çiğdem Erken birlikte sahne alacak. Kapanış konseri ise aşk şarkılarının son yıllardaki en sevilen ismi Kalben'den. Run the Island ile Bozcaada'daki bu büyük buluşmayı sakın kaçırmayın.

6 EYLÜL CUMA
KAŞ CAZ FESTIVALİ
KAŞ / SETUR MARİNA

Kendine has'ın katkılarıyla Setur Marina'nın ev sahipliğinde bu yıl ilk kez 6 - 7 - 8 Eylül'de Akdeniz ikliminin en güzel zamanlarında gerçekleşecek Kaş Caz festivali'ne sayılı günler kaldı. Türler arası geçişlerle harmanladıkları müzikleriyle çağdaş cazın en hızlı yükselen İngiliz gruplarından Mammal Hands, 40. Sanat yılında Türkçe Pop müziğin yaşayan efsanesi Yeni Türkü, kendine özgü yorumlarıyla cazın özel seslerinden Elif Çağlar, farklı türlerden beslenen doğaçlamaları ile saksafoncu Korhan Futacı festivalde sahne alacak bazı isimler.

7 EYLÜL
CUMARTESİ
AKBATI FESTİVALIİ / GÖKSEL & KOLPA
AKBATI

Kurulduğu günden bu yana yaşamın her anında dolu dolu etkinlikler sunan Akbatı, 8. yaşını 7-8 Eylül tarihlerinde Akbatı Festival Park'ta gerçekleşecek olan Akbatı Festivali ile kutlayacak. İki güne yayılacak Festival, gün boyu birbirinden eğlenceli aktiviteler, sokak lezzet stantları, söyleşıler, çocuk atölyeleri ile her yaştan misafir dopdolu keyifli bir hafta sonu geçirecek. Aynı zamanda müzik ve dans gösterilerinin de olacağı festivalde, sevilen şarkılarıyla Göksel ve Kolpa sahne alacak.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.