Plan yapmadan önce mutlaka göz atın!

İKSV tarafından düzenlenen 23. İstanbul Tiyatro Festivali, bu yıl 13 Kasım-1 Aralık tarihlerinde tiyatroseverlerle buluşuyor. Festivalde 28 tiyatro, dans ve performans topluluğunun 78 gösterimi olacak.

Plan yapmadan önce mutlaka göz atın!

NAZAN ORTAÇ nazan.ortac@sabah.com.tr

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından Koç Holding Enerji Grubu Şirketleri Aygaz, Opet ve Tüpraş sponsorluğunda düzenlenen 23. İstanbul Tiyatro Festivali, 13 Kasım-1 Aralık tarihleri arasında tiyatroseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. Festivalde yurtdışından 12, Türkiye'den 16 olmak üzere 28 tiyatro, dans ve performans topluluğunun 78 gösteriminin yanı sıra Öğrenme ve Gelişim Programı kapsamında okuma tiyatroları, söyleşiler, atölye çalışmaları ve ustalık sınıfları gibi tamamı ücretsiz yan etkinlikler de gerçekleştirilecek. 23. İstanbul Tiyatro Festivali Onur Ödülleri bu yıl; yazar, tiyatro oyuncusu ve yönetmen Ferhan Şensoy, sahne tasarımcısı Metin Deniz ve yönetmen Emmanuel Demarcy- Mota'ya takdim edilecek.
Türk tiyatrosunun ulu çınarı Genco Erkal ve 50. yılını kutlayan Dostlar Tiyatrosu da, festival kapsamında saygıyla selamlanacak. İstanbul Tiyatro Festivali, bu yıl Anadolu Efes'in desteğiyle festival kapsamında Gençlik Platformu'nu da hayata geçiriyor.



'DALİ'NİN KADINLARI'NA BÜYÜK İLGİ
3 Ekim tarihine kadar devam edecek olan 17. Kıbrıs tiyatro festivalı kapsamında, 26 Eylül'de perde açacak olan 'Dali'nin Kadınları' oyun biletlerı, 1 ay öncesinden tükendi. Başrollerini Hatice Aslan (Edith Piaf), DevrimNas (Kışı), Hande Soral (Frida Kahlo), Gülin İyigün (Marilyn Monroe) ve Açelya Devrim Yılhan'ın (Virginia Woolf) paylaştığı, 'Dali'nin Kadınları' oyuncuları, yavru Vatan Kıbrıs'ta gösterilen ilgiden dolayı çok mutlu olduklarını belirtti. Erdi Işık tarafından kaleme alınan, Ali Düşenkalkar'ın yönetmenliğini yaptığı, Çolpan ilhan & Sadri Alışık Tiyatrosu bünyesinde sahnelenen oyun, 26 Eylül saat 20.30'da ydü akkm'de sahnelenecek... İstanbul'da da Ekim ayında sanatseverlerle buluşacak oyun, yeni sezonda da perde açmaya devam edecek.

AJANDA
21 EYLÜL
CUMARTESİ
DJ LICA
MUST

Yılın en eğlenceli partisi için geri sayım başladı. Şehrin buluşma noktası Must, geleneksel yaz sonu buluşmasında 'Shine Through' mottosuyla, 21 Eylül cumartesi gecesi ünlü DJ Lica'yı ağırlıyor. Londra'da yaşayan başarılı DJ, küçük yaşlarda başlayan müzikal serüvenini Burning Man ve Tulum gibi dünyaca ünlü festıvallerle taçlandırırken; Kısa zamanda Mikonos'un en iyi gece kulüplerı Scorpios ve Void'nin de aranan DJ'lerinden biri olmayı başardı.

21 EYLÜL CUMARTESİ
KENDİ ÇANTAMI TASARLIYORUM ATÖLYESİ
AKBANK SANAT


Çocukları sanatın büyülü dünyasıyla Buluşturan Akbank Sanat, eğlenceli ve yaratıcı atölye çalışmalarına ev sahipliği yapmaya devam edıyor. 21 Eylül günü yapılacak olan 'Kendi çantamı tasarlıyorum' isimli atölye çalışmasında çocuklar hayal güçlerini kendi tasarladıkları çantalara aktarıyor. Çocuklar, pamuklu bez çantalar üzerine desen çalışması yapmayı öğrenecek ve birbirinden eşsiz çantalar ıle yaratıcılıklarını ortaya çıkaracaklar.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.