Pratik ve lezzetli imam bayıldı tarifi

Geleneksel bir lezzet olan imam bayıldı, geçmişten günümüze severek tüketiliyor. Karnıyarık yemeğine de benzetilen imam bayıldı, patlıcanın en güzel harmanlamasından biri. Hem kolay hazırlanan hem de lezzetli olan imam bayıldı tarifini derledik.

Pratik ve lezzetli imam bayıldı tarifi

Patlıcanın yakıştığı yemeklerden biri de imam bayıldıdır. Hem faydalı olması hem de tok tutmasıyla çok sevilir. Yanında pirinç pilavıyla ikram ederek sevdiklerinize de imam bayıldı yemeğinizi tattırabilirsiniz.

Malzemeler:

Yarım ya da 1 kilo patlıcan
1 orta boy kuru soğan
2 orta boy domates
1 yemek kaşığı domates salçası



3 4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tane biber
2 3 diş sarımsak
Tuz

Yapılışı:

Patlıcanları alacalı soyup büyükse ikiye bölüm, küçükse karnını yarıp tencereye dizin. Domates ve soğanı küçük küçük doğrayıp karıştırdıktan sonra sarımsakları da ekleyerek patlıcanların içine doldurun. Sıcak su ve domatesi bir tabakta karıştırdıktan sonra tencereye koyun ve tuz ekleyin. Üzerine biberleri de koyup pişmeye bırakabilirsiniz. Afiyet olsun.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.