Sinema salonları için beklemedeyiz

Korona virüs tehdidi yüzünden küresel mücadele kapsamında birçok sinema filmi de vizyon tarihini erteledi. İşte, ertelenen o filmler…

Sinema salonları için beklemedeyiz

SADİ ÇİLİNGİR sadicilingir@ sadibey. com / www.sadibey. com

Yaşadığımız küresel felaket nedeniyle bilindiği üzere sinema salonlarımız belirsiz bir süre kapatıldı. Bu krizin bir benzerini ne tuhaftır ki geçen yıl yine bu zamanlarda yaşamıştık. 'Mısır satışları ve promosyon'dan kaynaklanan bu krizde sinemalar ve yapım şirketleri hasılat paylaşımında anlaşamamışlar ve gişe filmi olarak adlandırılan maddi beklentisi yüksek yerli filmler sonbahara ertelenmişti. Aynı işlem, bu sezon sinemaların kapanma kararının hemen öncesinde başlamıştı. Sonbahara ertelenen ilk film, son James Bond filmi 'Ölmek İçin Zaman Yok' oldu. Ertelenen diğer bir ünlü film ise adeta fenomen haline gelmiş olan oyuncu Vin Diesel'in başrolünü oynadığı 'Hızlı ve Öfkeli 9' oldu. Yerli filmlerimizden 'Müstakbel Damat', tam galasının yapılacağı gün vizyon tarihini erteledi. Keza Ezel Akay'ın '9 Kere Leyla'sı ve başarılı senarist Ali Tanrıverdi'nin 'AOG: Amacı Olmayan Grup' adlı filmi de belirsiz bir tarihe ertelendi.


MÜSTAKBEL DAMAT (ERTENDİ)
İ̇lker Ayrık'ın yönettiği ve Hande Soral, Erdal Özyağcilar ve Nilgün Kasapbaşoğlu ile birlikte başrolünde oynadığı filmde Sema ile Hasan evlenme planları yapan bir çifttir. Bunu için harekete geçen Hasan, kıbrıslı bir ailenin kızı olan Sema'yı istemek için İstanbul'dan Kıbrıs'a doğru yola koyulur. Ancak Damat adayı Hasan'ın Kıbrıs'a ayak basması, huzur dolu ada hayatının alt üst olmasına neden olur. Adada sakin bir yaşam süren aile, telaşlanınca ortalığı karıştıran Hasan yüzünden tuhaf durumlarla karşı karşıya kalır.

9 KERE LEYLA (ERTELENDİ)
Vizyonu ertelenen Ezel Akay'ın yönetmenliğini yaptığı komedi filmi '9 Kere Leyla', zengin iş adamı Adem'in (Haluk Bilginer) genç sevgilisi Nergis (Elçin Sangu) uğruna evliliğini bitirmeye çalışmasının eğlenceli hikayesini anlatıyor. Adem, boşanmayı reddeden aşırı domestik karisi Leyla'yı (Demet Akbağ) 9 kere öldürmeyi deniyor ama beceremiyor! Beklenmedik komik sürprizlerle dolu bu yolculukta Adem, istemeden de olsa sadece iyi bir şeye sebep oluyor: "Kadınların yeni bir dünya kurmasına"

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.