Koronavirüs karavan turizmini zirveye taşıdı

Koronavirüs yüzünden daha steril bir tatil arayışı karavan turizmine ilgiyi arttırdı. Karavan turizmi açısından çok şanslı olan ülkemizin dört bir yanında çok cazip kamp yeri bulunuyor. İşte en gözde karavan turizmi rotaları...

Koronavirüs karavan turizmini zirveye taşıdı

SERİF ERCAN serif.ercan@sabah.com.tr

GÖKÇETEPE TABİAT PARKI, KEŞAN
Kesan'daki Gökçetepe Tabiat Parkı, mavi ve yeşilin her tonunu görüp, sadece doğanın sesleriyle dinlenebileceğiniz bir karavan tatili rotası.Saros Körfezi'ndeki parkta yürüyüşler yapabilir, dilerseniz 15 dakika uzaklıktaki Ibrice Limanı'na giderek dalış yapıp, sualtı yaşamını deneyimleyebilirsiniz.

PÜRENLİ YAYLASI, BOLU
Tam anlamıyla kendinizi doğaya teslim etmek istiyorsanız Pürenli Yaylası ideal adres. Bir tesislesmenin olmadığı yayla, doğası ve manzarasıyla yenilenmek için harika. Karavanınızla tam donanımlı bir şekilde geldiğinizde burada geçireceğiniz birkaç gün size 10 günlük tatil hissi yaratacak.

BÜYÜK MENDERES DELTASI MİLLİ PARKI, KUŞADASI
Avrupa Konseyi tarafından 'Flora Biogenetik Rezerv Alanı' kabul edilen ve koruma altında olan Büyük Menderes Deltası Milli Parkı, mutlaka görülmesi gereken karavan rotaları arasında. Endemik bitkileri, plajları, mağarası, tarihi köyü ve trekking parkurları ile buradan ayrılmak istemeyeceksiniz.

MONA GLAMPING, SEFERİHİSAR
Kendi karavanınız yoksa Mona Glamping tam size göre. Farklı dizaynlara sahip 5 çekme karavan ve 3 glamping çadırı ile 10 dönümlük bir araziye kurulan kamp, doğada konforunuzdan ödün vermeden tatil yapmak için tasarlanmış. Kamp, Sığacık'a ve Teos Antik Kenti'ne 15 dakika mesafede.

BORÇKA KARAGÖL, ARTVİN
Karadeniz'in en doğusunda, Artvin'de yer alan Borçka Karagöl Tabiat Parkı, yeryüzünün iltimas geçilen yerlerinden biri. Zengin faunası ve endemik bitki türleri ile tabiatın en kıymetli köşelerinden biri olan Borçka Karagöl'de birkaç gece konaklayarak bu eşsiz doğanın tadını çıkarabilirsiniz.

ZİNNAR BAHÇELERİ, MARDİN
Mardin'in saklı güzelliği Zinnar Bahçeleri özellikle bahar aylarında açan badem çiçeklerinin görüntüsüyle size doğayı en saf ve el değmemiş haliyle sunuyor. Farklı ve bilinmeyen karavan rotaları arayısında olanlar için heyecan veren bir keşif olacağına süphe yok.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.