Sağlıkçılara nazar boncuklu üniforma

Koronavirüsle canla başla mücadele eden sağlık çalışanlarımıza, birçok ünlü isim de destek oldu ve olmaya devam ediyor.

Sağlıkçılara nazar boncuklu üniforma

Bülent Cankurt'un haberine göre; Dünyaca ünlü modacımız Aslı Filinta da onlardan biri. Filinta, koronavirüs yüzünden yurtdışı da dahil siparişler durunca, ekibiyle birlikte atölyesinde 'faydalı' bir şeyler yapmak istemiş. Bu sırada Çapa Tıp Fakültesi çalışanlarının tulum ve önlüğe ihtiyaçları olduğunu öğrenince hemen kolları sıvamış. Acildeki doktor ve hemşireler için önlük ve tulum tasarlayıp dikip göndermiş.

40 ADETLE BAŞLADI 10 BİNE ÇIKTI
Sonra Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde çarşaf, pike ve yastık kılıfı ihtiyacı olduğu bilgisi gelince onları da üretip teslim etmiş. Filinta'nın 40 adet önlükle başlayıp nevresim takımlarıyla devam eden iyilik hareketi çığ gibi büyümüş. Bir süre sonra bu iyilik hareketine, Zeynep Tosun, Mehtap Elaidi, Gül Ağış gibi Filinta'nın modacı dostları da dahil olmuş. Şimdiye kadar, Türkiye'nin dört bir yanındaki sağlık çalışanlarına 10 bin adet önlük ve tulum dikmişler. Bu arada Filinta, üniforma, önlük ve tulumlara bir modacı dokunuşu yapıp hepsine birer nazar boncuğu dikmiş. "Biz evde kalmaktan şikayet ederken, onlar çocuklarını evde bırakıp salgınla, ölüm riski ile boğuşuyorlar. Bir nazar boncuğunun daha gerçek kullanıldığı bir yeri görmedim" diyen Aslı Filinta ve dostlarının hem ellerine, hem gönüllerine sağlık.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.