Kaçırdıklarınızı izleme zamanı

Sinemaların açılış tarihi olarak temmuz başı verilse de, yeni film çekimlerinin durması nedeniyle salonların açılmasının eylül, hatta ekim ayına ötelenmesi bekleniyor. Biz yine geçtiğimiz sezonda kaçırdıklarımızı yakaladığımız mecrada seyretmeye devam ede

Kaçırdıklarınızı izleme zamanı

SADİ ÇİLİNGİR sadicilingir@ sadibey. com / www.sadibey. com

VE SONRA DANS ETTİK
Levan Akın'in yönettiği ve Levan Gelbakhiani, Bachi Valishvili, Ana Javakishvili ile Giorgi Tsereteli'nin oynadığı filmde, kendini geleneksel gürcü halk danslarına adamış Mehrab'ın, dans partneri Mary ile mutlu ve dans dolu bir hayat sürmesi beklenmektedir. Fakat bir gün prova sırasında kapıdan içeri Iraklı'nın girmesiyle Mehrab'ın dünyası altüst olur, bu genç adam onun için artık hem bir rakip hem de arzu nesnesidir. Yönetmen Akın, film için Gürcistanlı eşcinsel gençlerle uzun söyleşiler yaptığını söylüyor.

ÜZGÜNÜZ SİZE ULAŞAMADIK
Ken Loach'ın yönettiği ve kris hitchen, debbie honeywood ile nikki marshall'ın oynadığı filmin konusu şöyle: 2008 ekonomik krizi çoğu insanın olduğu gibi Ricky'nin de işini kaybetmesine neden olmuştur. O zamandan beri gittikçe büyüyen borçlarla boğuşan ailesini bu durumdan kurtarmak isteyen Ricky, teslimatlarından kendisinin sorumlu olacağı bir kargo şirketinde işe başlar. Büyük bir fırsat olarak gördüğü bu iş hayatlarını düşündüğü gibi kolaylaştırmaz ve Ricky Ailesine artık zaman ayıramaz olur.

KÜÇÜK ŞEYLER
Kıvanç Sezer'in yönettiği ve Alican Yücesoy, Başak Özcan, Bülent Emrah Parlak ile Seda Türkmen'in oynadığı film, İstanbul'un uzak bir semtinde bulunan lüks sitelerinde oturan Onur ve Bahar çiftinin, Onur'un işten atılmasından sonra yaşadıkları zor zamanları anlatıyor. Modern Türkiye'nin yeni orta sınıf, beyaz yaka yaşantılarını, hayatlarında yeni bir noktanın eşiğine gelen Onur ve Bahar çifti üzerinden kaçınılmaz kavgalarla, kabuslarla, absürt durumlarla, bedensel ve ruhsal değişimlerle beyazperdeye taşıyor, sinemaseverlere sunuyor.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.