Özlem Avcıoğlu: ''Deniz benim için keyif ve özgürlük''

Deniz, birçok kişi için ayrı bir tutku... Tatil demek, onlar deniz üstünde olmak demek. Cemiyet hayatının deniz tutkusuyla bilinen ünlü isimleri, mavi yolculuk yapacaklar için önerilerde bulundu.

Özlem Avcıoğlu: ''Deniz benim için keyif ve özgürlük''

Hazırlayan: Melih Türk melih.turk@sabah.com.tr

Travelmodus.com'un kurucusu seyahat yazarı Özlem Avcıoğlu için yazın tekne tatili vazgeçilmezlerden… "Benim için en güzel tekne, bizim kendi teknemiz" diyor.

Deniz sizin için ne ifade ediyor?
Keyif, özgürlük, en özlediğim şey…

(NAOUSSA)

Mavi yolculuğa çıkarken mutlaka yanınıza aldığınız üç şey nedir?
Sualtı kameram, iPhone 11 ve mayo.

Denizde yanınızda kimlerin olmasını istersiniz?
Çok sevdiğim, her anımızda kahkaha atıp, bolca nefis anılar biriktireceğim, zeki esprili, içten, doğal arkadaşlarımın yanımda olmasını isterim.

Türkiye'de ve yurtdışında en sevdiğiniz bağlama yeri/koy neresi?
Türkiye'de Hisarönü Bencik Koyu, Bodrum Cennet Koyu. Yunan Adaları'nda Arki, Koufonisia, Paros Adası'nda Naoussa, Symi'de Agia Marina ve Kefalonya'da Fiscardo Koyu…

(CENNET KOYU)

Tekneyle gittiğiniz, en sevdiğiniz restoran neresi?
Bozburun'da Karia Bel, D Maris'te La Guerite.

Teknede yemek yapar mısınız? Bir tarif verebilir misiniz?
Evet, tabii ki… Deniz börülcesi salatası, teknede en çok yediğimiz yemek. 1 demet deniz börülcesini kahverengi saplarından temizleyip, tencereye koyun. 15 dakika haşlayın. Börülceler haşlanırken zeytinyağı, limon ve sarımsak sosunu hazırlıyoruz. Haşlanan deniz börülcelerini süzgece alın ve sudan geçirin. Sonra deniz börülcesinin dallarının üst kısmından tutup aşağı doğru çekiyoruz. Kılçıklardan ayırma işlemi gerçekleştikten sonra ayıklanan börülceleri bir kaba alıp üzerine sosunu ekleyip karıştırıyoruz.

(LEROS)

Hayalinizdeki rota neresi?
Bu yaz için sınırlar açılırsa Patmos, Arki Marathi ve Leros adaları.

Hayalinizdeki mavi yolculuk teknesi hangisi?
Kendi teknemiz, en rahat ettiğim, kendimi en özgür ve güvende hissettiğim yer.

(SYMI)

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.