Gözlerden uzak sahil kasabaları

Pandemiye rağmen tatil beldelerimiz dolup taşıyor. Ancak popüler olmamış ve dolayısıyla daha sakin bir tatil vadeden çok güzel sahil kasabalarımız da var. İşte gözlerden uzak tatil yapabileceğiniz en güzel kasabalar…

Gözlerden uzak sahil kasabaları

ŞERİF ERCAN serif.ercan@sabah.com.tr

MAZIKÖY
Bodrum'a 1 saat uzaklıkta, Gökova Körfezi'nin kuzey kıyısında yer alan Mazıköy, Yukarı ve Aşağı Mazı olarak iki bölümden oluşuyor. Aşağı Mazı ağaçlarla çevrili sahili, balık lokantaları ve pansiyonlarıyla turistleri ağırlıyor. Mazıköy'ün, Kissebükü, Hurma, Ilgın ve Sedef koyları görülmeye değer.

KARABURUN
Karaburun Yarımadası, el değmemiş doğası, kendi halindeki köyleri, mis gibi havasıyla keşfedilmeyi bekliyor. Karaburun Foça'nın karşı kıyısına denk geliyor. Ege sahil kasabalarında geçen eski Türk filmlerini anımsatan Karaburun, hayat tarzıyla da zamanı unutturuyor.

GÜZELÇAMLI
Biyo çeşitliliği, endemik türlerin varlığı ile doğal açık hava müzesi gibi olan Dilek Yarımadası, Berraklığı, yemyeşil bir doğayla çevrili saklı koylarıyla göreni kendine aşık ediyor. Dilek Yarımadası Tabiat Parkı'nın hemen kıyısındaki Güzelçamlı ise tipik bir sahil kasabası.

ILDIR
Çeşme Yarımadası'nın en bakir sahil köyü Ildır, Alaçatı ve Ilıca gibi semtlerine inat sakinliği ile dikkat çekiyor. Günbatımı manzaraları ile tam bir efsane olan Ildır, lokantaları, antik kenti, kafeleri ve yerel dükkanlarıyla da tatilcileri cezbediyor.

KALEKÖY
Karayolu ile ulaşımın olmaması Kaleköy'ü erişilmez gibi gösterse de sihri de aslında burada saklı. Kaleköy'ün bozulmamış hali her ziyaretçiyi etkiliyor. Üçağız'dan teknelerle ulaşabildiğiniz Kaleköy, 30 haneli küçücük bir dünya. Burada ne egzoz dumanı var ne de korna sesi…

ÖZDERE
İzmir'in sahne ışıklarıyla parlayan tatil ve parti destinasyonları arasında geçmişin yazlık tatil anlayışına bir gönderme niteliğinde olan Özdere, 1800 metre uzunluğunda sahili, koyları, yazlık siteleriyle sakinliğe davet ediyor. Özdere civarındaki saklı koyları keşfederek denizin keyfini çıkarabilirsiniz.

ÇİFTLİK
Marmaris'in güneybatısına denk gelen Çiftlik'e gelirken size harika bir doğa eşlik ediyor. Özellikle mavi yolculukların uğrak noktası olan korunaklı koyu turkuaz mavi suları ve iri taneli kumlu sahiliyle 'işte bu' dedirtiyor. Çok az yerleşimin olduğu Çiftlik; deniz-kum-güneş için ideal bir yer.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.