Ahu Orakçıoğlu: ''Sosyalleşmemizi sınırladık''

Pandemi döneminde pek çok insan evlerinde kalarak salgının yayılmaması için karantinaya girdi. Cemiyet hayatının sosyalliğe alışkın simaları bu dönemi evlerinde kurallara uyarak geçirdiler. Henüz tam atlatamamış olsak da yaz aylarının gelmesi hepimizi dah

Ahu Orakçıoğlu: ''Sosyalleşmemizi sınırladık''

HAZIRLAYAN MELİH TÜRK melih.turk@sabah.com.tr

Uzun süren karantina döneminden sonra tatile çıktınız. Tatile çıkmak için tereddüt ettiniz mi, kaygılarınız var mıydı?
Çok zorlu bir sürecin ardından tereddüt bir yana iple çektiğimiz tatile kavuştuk. Bodrum'da yazlık bir evimiz olduğu için bizim için durum değişmeyecekti, dolayısıyla tereddüt etmeden geldik. Ancak samimi olmak gerekirse salgından sonra kaygı hayatımızın bir köşesinde daima var. Sürekli riski kontrol ediyoruz ve gittiğimiz yerleri, sosyal yaşantımızı ona göre planlıyoruz. Bu günlere kavuştuğumuza da şükür diyoruz.

Başka bir yerde tatil planınız var mı?
Hayır, Bodrum'da yazlık evimiz olduğu için yaz boyunca buradayız.

Tatiliniz nasıl geçiyor, daha önceki tatillerden farkı var mı?
Olmaz mı... Şüphesiz geçen yazlardan farklı. Aklımızın bir köşesinde daima risk analizi yaptığımız bir yaz geçiriyoruz. Sosyalleşmemizi ve mekan seçimlerimizi epey sınırladık.

Pandemiden dolayı tatilde nelere dikkat ediyorsunuz?
Mümkün olduğunca maske takmaya gayret ediyoruz. Evin dışında yemeğe çıktık ancak sayıyı ve mekan seçimini oldukça kısıtladık. Öpüşmeden, kucaklaşmadan sosyalleşmeye gayret ediyoruz.

Konakladığınız veya yeme-içme ve eğlence için gittiğiniz turistik mekanlarda pandemiye karşı önlemleri nasıl buldunuz, bu konudaki gözleminiz neler?
Şimdiye kadar gittiğimiz mekanlarda maske kullanımından açık mutfağa, masaüstü dezenfektandan, masalar arası boş bırakılan alana kadar pek çok konuda mekan sahiplerinin konuyu ciddiye aldığını gözlemledik.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.