Formula 1, İstanbul'a geri döndü

Lahmacunu çeşitlendi Dünyanın en önemli motor sporu organizasyonu Formula 1, dokuz yıl aradan sonra Türkiye’ye geri döndü. Cumhurbaşkanlığı himayesinde 13-15 Kasım tarihlerinde gerçekleşecek olan yarışa İstanbul Park ev sahipliği yapacak

Formula 1, İstanbul'a geri döndü

YAZI ŞERİF ERCAN serif.ercan@sabah.com.tr

Formula 1 Türkiye Grand Prix'si 9 yıl aradan sonra Cumhurbaşkanlığı himayesinde tekrar başlıyor. Tüm dünyadan milyonlarca izleyicisi bulunan, ülkelerin tanıtım faaliyetlerinde en önemli spor organizasyonları arasında yer alan Formula 1, sezonun 14. yarışı Formula 1 DHL Turkish Grand Prix 2020 olarak 13-14-15 Kasım tarihinde Intercity İstanbul Park'ta gerçekleştirilecek. Formula 1 yarışlarının Türkiye'ye geri getirilmesi projesinin Cumhurbaşkanlığı tarafından Intercity'ye verildiğini söyleyen Intercity Yönetim Kurulu Başkanı Vural Ak, "Dünyanın en büyük motor sporları organizasyonu Formula 1'i tekrar Türkiye'ye getirdiğimiz için büyük mutluluk ve gurur duyuyoruz. Dünyanın en özel pistlerinden Intercity İstanbul Park'ın işletmesini aldığımız 2013 yılından bu yana, Formula 1 yarışlarının ülkemize geri getirilmesi için çalıştık, ülkemize hayırlı olsun. Intercity İstanbul Park'taki büyük heyecan için çok iyi hazırlanıp tüm dünyaya İstanbul'u hak ettiği şekilde tanıtacağız" dedi. Vural Ak sözlerine şöyle devam etti: "Bu sözleşmeyi Intercity olarak tüm yükümlülüklerini kendimiz üstlenerek imzaladık. Formula 1'i tekrar ülkemize kazandırırken, devletimize yük olmamak çok önemliydi. Proje süresince devletimizin desteğini her an arkamızda hissettik. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere emek veren herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz."

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu Başkanı Eren Üçlertoprağı da, Formula 1'in geri dönüşünde ülkemizin tüm dünyaca bilinen organizasyon kabiliyetinin etkili olduğunu belirterek; "Başta Formula 1'in ülkemize kazandırılmasına büyük önem veren ve desteğini esirgemeyen Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a şükranlarımızı sunuyoruz. T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı'mızın önderliğinde Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu olarak sportif açıdan organizasyonu başarıyla gerçekleştirip, ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğiz" dedi.

Formula 1 Türkiye Grand Prix'nin sponsoru ve Formula 1 Resmi Lojistik İş Ortağı DHL'in Türkiye CEO'su Claus Lassen de, "Formula 1'in 9 yıl sonra Türkiye'ye geri dönmesinin, özellikle buradaki tutkulu motor sporları hayranları için harika bir haber olduğuna inanıyorum' dedi. Seyircili gerçekleşecek olan Formula 1 Turkish Grand Prix için pandemiye karşı tüm önlemler alınacak.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.