Ağrı Dağı eteğinde moda şovu

Ağrı’nın Doğubayazit İlçesi, Dosso Dossi Fashion Show’un defilesine ev sahipliği yaptı. Tarihi İ̇shak Paşa Sarayi ve Ağrı Dağı eteklerinde gerçekleşen defile, 50’den fazla ülkede yayinlanacak.

Ağrı Dağı eteğinde moda şovu

YAZI ŞERİF ERCAN serif.ercan@sabah.com.tr

Ünlü top modellerin katıldığı moda şovlarıyla dünya çapında ses getiren Dosso Dossi Fashion Show, yine bir ilke imza attı. Doğu Anadolu Bölgesi'nin en popüler turizm merkezlerinden biri olan Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesi, 2020-21 Kış Kreasyonu Dijital Platform Defilesi için doğal sahne oldu. Aralarında Demet Şener Küpeli, Didem Soydan, Deniz Akkaya, Wilma Elles, eski Türkiye güzelleri Şevval Şahin, Buse İskenderoğlu, Ecem Çırpan, Simay Rasimoğlu, Pınar Tartan ve Büşra Turan ile Yiğit Markus Aral'ın da olduğu 22 kadın ve 6 erkek manken defilede görev aldı.

Koreograf Yasin Soy yönetiminde gerçekleştirilen çekimlerin ilk bölümü 17. yüzyıldan günümüze ulaşan en önemli tarihi miraslarından biri olan İshak Paşa Sarayı'nda Demet Şener Küpeli ve Deniz Akkaya'nın da içinde bulunduğu ekip ile gerçekleştirildi. Selçuklu ve Osmanlı mimarisinin en güzel örneklerinden biri olan İshak Paşa Sarayı'nın büyüleyici atmosferinde gerçekleştirilen çekimlere, Doğubayazıt halkı ve sarayı gezmeye gelen turistler büyük ilgi gösterdi. 116 odalı İshak Paşa Sarayı'ndan çok etkilendiklerini söyleyen ünlü mankenler, çekim aralarında hatıra fotoğrafı çekmeyi de ihmal etmediler.

MANKENLER ÇOK ETKİLENDİ
Çekimlerin ikinci gününde ekibe Wilma Elles ve Didem Soydan dahil oldu. 2 bin 200 rakımlı Meşar Köyü'nde Ağrı Dağı manzarası eşliğinde bir tarlada devam eden çekimler görselliğiyle büyüledi. Ağrı Dağı'nın en iyi göründüğü noktalardan biri olan Meşar Köyü'nde kreasyona uygun şekilde düzenlenen açık alanda yapılan çekimler de çok etkileyiciydi. Didem Soydan ve Wilma Elles "Ağrı Dağı'nın önünde, Meşar Köyü'nün doğal ortamında yer almak bizi çok heyecanlandırdı. İlk kez böyle bir etkinlikte yer alıyoruz ve gördüklerimiz karşısında çok etkilendik. Bölgenin tanıtımını da amaçlayan ve pek çok farklı noktada yapılan çekimlerde yer aldığımız için çok mutluyuz" dedi.

50 ÜLKEDE YAYINLANACAK
Üç gün süren dijital platform defilesi çekimlerinin 50'den fazla ülkede yayınlanacağını belirten Dosso Dossi Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eraslan, "Doğduğum topraklar olan Doğubayazıt, tam bir turizm cenneti. Bu çalışma ile aynı zamanda Doğubayazıt'ın tanıtımına katkıda bulunarak bölge ekonomisini canlandırmayı hedefliyoruz. Çekilen görüntüleri dünya genelinde yayın yapan moda ve müzik kanalları aracılığıyla 50'den fazla ülkede göstereceğiz" dedi.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.