Moda eğitimine ne dersiniz?

Moda, her zaman cazi̇p gelen, terci̇h edi̇len bi̇r alan. Si̇z de çok i̇stemeni̇ze rağmen kari̇yeri̇ni̇zde bu alana yönelemedi̇yseni̇z üzülmeyi̇n, şi̇mdi̇ yepyeni̇ programlar moda eği̇ti̇mi̇ almayi kolaylaştırıyor.

Moda eğitimine ne dersiniz?

YAZI ÖZGE ZEKİ ozge.zeki@sabah.com.tr

BİLGİ ÜNİVERSİTESİ MODA TASARIMI BÖLÜMÜ
Istanbul Bilgi Üniversitesi Moda ve Tekstil Tasarımı lisans programı her zaman tercih edilen bölümlerden. Bölüm Baskanı Dr. Ögr. Üyesi Irem Arıkan Ekşi eğitim sürecini şöyle özetliyor: "Moda ve tekstil tasarımına yönelik insan çağının çevresel etkilerini gözeterek araştırma yapan, moda tasarımını bireyi ve toplumu dönüştürücü etkisiyle değerlendirebilen, modanın en değerli varlığı olan sınırsız yaratıcılık potansiyelini taşıyan tüm adaylarla bir araya geldiğimiz bu süreç hem bölüm hem de adaylar için heyecanlı bir yolculuk."

İSTANBUL MODA AKADEMİSİ (İMA)
Sektörün ve Mercedes Benz Fashion Week Istanbul, Türkiye Tasarım Haftası gibi önemli etkinliklerinin kurullarında söz sahibi olan IMA, ögrencilerine bu platformlarda da kendilerini fade etme olanağı sağlıyor. IMA'nın temel eğitim alanları, Moda Tasarımı, Moda Yönetimi, Teknoloji ve Ürün Geliştirme, Moda Iletisimi ve Medya... Bu 4 temel başlık çerçevesinde, endüstrinin ihtiyaçları paralelinde kurgulanan tüm eğitim programları çesitli seminerler, workshop'lar ve projelerle destekleniyor. IMA, 4 temel eğitim alanı kapsamında Kısa Eğitimler ile Online Eğitimler'ine de yıl boyunca devam ediyor. Daha kısa süren bu eğitimler kişilerin ilgi alanlarını keşfedebilecekleri, sektörel anlamda ufuklarını genişletebilecekleri içerik olanakları sunuyor.

IFA PARIS İSTANBUL
IFA Paris, 1982'de Fransız moda mirasını küreselleşen dünya ile kaynaştırmak için kurulmuş. Paris'in tüm lisans ve yüksek lisans kurslarının İngilizce ve Fransızca olarak öğretildiği tek enstitü olarak, dünyanın pek çok farklı coğrafyasından öğrencilerle zengin bir kültür kesişimine sahip. IFA Paris Uluslararası Moda Okulu, İstanbul, Paris ve Şanghay kampüslerinde lisans ve yüksek lisans programlarına kayıtlı 1200 öğrencisiyle, moda sektöründe en iyi yöntemleri ve uygulamaları öğretmeyi amaç edinmiş. Bu sene ilk defa İngilizce dışında Türkçe eğitim dili ile Türkiye'de moda eğitimi almak isteyenlere lisans ve yüksek lisans eğitimlerine de başlanmış.

VAKKO ESMOD ULUSLARARASI MODA AKADEMISI
1841 yılında Paris'te kurulan ESMOD, dünyanın ilk moda okulu olma özelliğini taşıyor. ESMOD; dünya çapında moda ve tekstil sektörünün gelişimine öncülük eden, yaratıcılığı teşvik ederken satış faktörünü unutmayan eğitim anlayışını, 2013 yılından beri Vakko işbirliğiyle İstanbul'da uygulamaya koyuyor. Moda Tasarımı ve Yaratımı Lisans Eğitimi bölümünde yaratıcı fikir ve teknik bilgilerini ortaya koyarak koleksiyonlar hazırlamak, moda tasarımcılarının başlıca görevi. Fikirler öncelikle eskizler, renk çalışmaları, ilham panosu ve teknik çizimler halinde iki boyutlu olarak hayata geçiyor. Öğrencilerin temel modellerden başlayarak ileri seviyeye uzanan farklı kreasyonlar hazırlamalarını destekleyen projeler gerçekleştiriliyor

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.