Koleksiyonerlerden örnek davranış

Türkiye'nin ünlü müzayede evi Antik A.Ş.'nin patronu Turgay Artam ve iş insanı İsmail Koçak'tan kültür ve sanat dünyasına büyük katkı.

Koleksiyonerlerden örnek davranış

Bülent Cankurt'un haberine göre; Artam ve Koçak, koleksiyonlarındaki 12'nci ve 13'üncü yüzyıla ait tüm Selçuklu eserlerini Türk ve İslam Eserleri Müzesi'ne bağışladı. Bu iki önemli sanat tutkununun ciddi bir servet ve emek harcayarak topladıkları eserleri hiçbir karşılık beklemeden müzeye bağışlamasının detayları için Turgay Artam'ı aradım.

ÖNERİ ARTAM'DAN GELMİŞ
Ciddi bir koleksiyoner olan İsmail Bey, Turgay Bey'e elindeki 130 adet Selçuklu eserini nasıl değerlendirebileceğini sormuş. Turgay Bey de, "Müzeye bağışla. Hatta sen bağışlarsan, ben de bağışlayacağım" demiş. İsmail Bey hiç düşünmeden "Olur" demiş ve İsmail Bey 130, Turgay Bey de 42 eserini Türk ve İslam Eserleri Müzesi'ne bağışlamışlar. Bu kadar değerli eserleri, kaç kişi bir müzeye bağışlar? Bir müzayede evi patronunun eserleri "Satalım" demesi beklenirken "Bağışlayalım" demesi takdire şayan. Gönüllerine sağlık…

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.