Ruhunuza dokunacak mistik rotalar

Son zamanlarda trend olan mistik rotalar, seyahat tutkunlarına farklı deneyimler yaşatıyor ve ruhlarına dokunuyor. Mistik rotalara doğru yola çıkanları, bambaşka hikayeler, ritüeller, inanışlar ve kültürler bekliyor.

Ruhunuza dokunacak mistik rotalar

YAZI ŞERİF ERCAN

MYANMAR
Bir yanda uzun yıllar sömürge ülkesi olarak acılar yaşayan bir Myanmar, diğer yanda bir zamanlar Uzakdoğu'nun en zengin ülkesinden kalan izler... Güneydoğu Asya'nın Andaman Denizi ve Bengal Körfezi kıyısına uzanan ülkesine geldiğinizde farklı birçok duyguyu bir arada yaşıyorsunuz. Hüzün, acı, şaşkınlık, hayranlık, dinginlik, yüzleşme... Hayatın her yerde farklı bir çizgisi olduğunu anlamak için bu toprakları ziyaret etmek şart. Ülkenin en büyük şehri Yangon, kültürel çekim merkezi Mandalay, UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan tapınaklar ve stupalar şehri Bagan mutlaka görülmeli.

VİETNAM
Uzun yıllar bitmeyen savaş ve sömürge dönemleri bu ülkeyi çok yıpratmış ama insanlarının yüzündeki tebessümü ve umudu almaya güçleri yetmemiş. Sabır, kırgınlık, umut, sevgi, yorgunluk, yaşam... Vietnam sizi bir duygudan diğerine sürüklerken bildiklerinizi yeniden sorgulatıyor. Kültürel zenginliği ve egzotik doğası ile benzersiz olan Vietnam tarihinin ötesinde muhteşem manzaraları, mutfağı, kabile köyleri ve plajları da dikkat çekiyor.

BHUTAN
Bazı destinasyonların zorlayıcı coğrafyası onlara bir hazine olarak geri dönüyor. Buna örnek verebileceğimiz en etkileyici ülkelerin başında Bhutan geliyor. "Himalayalar'ın Mutluluk Ülkesi" Bhutan, öyle benzersiz ki burada gelişmişlik düzeyi mutluluk endeksi üzerinden ölçülüyor. Belki de yeryüzünde bozulmadan korunabilen son topraklardan... Buzul nehirlerinden pirinç tarlalarına, ormanlarından karla kaplı zirvelerine, dua bayraklarıyla donatılmış yollarından ulaşılması güç manastırlarına kadar her detayı ayrı bir güzellik barındırıyor.

LAOS
Uzun yıllar Fransız sömürgesi ve uzun Amerika bombardımanıyla yorgun ve yaralı düşen Laos, sonra da komünist sisteme geçip dış dünyayla bağlarını koparmış. Güneydoğu Asya'nın karayla çevrili tek ülkesi olsa da su, hayatın vazgeçilmez bir parçası. Ülkenin en büyük su kaynağı olan Mekong Nehri etrafında kurulan hayatlar, bunun en güzel örneği. Nehir kıyısındaki köy ve kasabalar, Fransız sömürge mimarisinin izlerini taşıyan saray ve tapınakları öyle özgün ki bunu biraz da zorlu coğrafi yapısına borçlu.

NEPAL
Nepal, köklü maneviyatı, zamansız tapınakları, nefes kesen güzellikteki manzaralarıyla hayat tecrübelerinize eklemek isteyeceğiniz en özel deneyimleri yaşatmaya aday. Himalaya Dağları'nın ulaşılmazlığının verdiği sonsuzluk hissi aldığınız nefeste bile hissediliyor. Budizm'in kurucusu Buddha'nın doğduğu topraklar maneviyat ve inancın iyileştirici gücüne odaklanıyor. Ülke, budist stupalarından kutsal Hindu tapınaklarına kadar farklı manevi ve dini etkilere ev sahipliği yapıyor.

HİNDİSTAN
Kolayca tarif edilemeyecek kadar farklı katmanları olan Hindistan'ın, farklı inançlar, farklı gelenekler, farklı öğretiler, farklı mimariler, farklı düşünceler etrafında başka hiçbir ülkeye benzemediği aşikar. Tek bir rota ile keşfetmenin imkansız olduğu sonsuz zengin Hindistan her yaşayanda farklı bir iz bırakıyor. Bu biraz da sizin ne aradığınıza bağlı! Binlerce Tanrı ve Tanrıça, binlerce farklı ritüel, farklı inançlar ile rengarenk bir dünya...

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.