Çağdaş Sanat tutkunları Fuarda bir araya geldi

Türkiye'nin en önemli çağdaş sanat fuarı olan Contemporary İstanbul, geçen hafta özel ön izleme daveti ile başladı. Büyük ilgi gören fuarı, sadece ön izlemede 11 bin 500'ün üzerinde davetli ziyaret etti.

Çağdaş Sanat tutkunları Fuarda bir araya geldi


Melih Türk, Soner Gömleksiz

Akbank ana sponsorluğunda, farklı coğrafyalardan çağdaş sanat örneklerini bir araya getiren 13. Contemporary İstanbul (Cİ), 19-23 Eylül tarihlerinde gerçekleşti. Her yıl olduğu gibi bu yıl da büyük ilgi gören sanat fuarında 54'ü yurtdışından olmak üzere 83 galeri, 400'ü yabancı 650 sanatçının yaklaşık 2 bin eseriyle yer aldı. 13. Contemporary İstanbul, Lütfi Kırdar Rumeli Salonu ve İstanbul Kongre Merkezi'nde ön izleme günü ile kapılarını açtı. Contemporary İstanbul'un 19 Eylül Çarşamba günü gerçekleşen ön izleme davetini yurtiçinden ve yurtdışından çok yüksek sayıda koleksiyoner izlerken, açılış davetinde 11 bin 500'ün üzerinde sanatsever fuarı ziyaret etti. Ön izleme davetine gelen isimler arasında iş, sanat ve cemiyet hayatının tanınmış isimleri de vardı. Sanat fuarını ziyaret eden isimler arasında, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy da vardı. Ersoy'a, fuarı gezerken eşi Pervin Ersoy ve Contemporary İstanbul Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Ali Güreli de eşlik etti. Özgür ve özgün fikirlerin her alandaki gelişime ilham vereceğine inanan Akbank, Türkiye'nin en kapsamlı uluslararası çağdaş sanat fuarı olan Contemporary İstanbul'a 2007 yılından bu yana desteğini sürdürüyor. Fuarın kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Ali Güreli, Contemporary İstanbul'un 13. yılında da dünyanın farklı coğrafyalarından çağdaş sanat seçkilerini İstanbul ve sanatseverlerle bir araya getirdiğini belirterek, "Contemporary İstanbul'un hedefi, başından beri, fuara katılan galeri sayısını artırmaktan ziyade, Seçici Kurul tarafından seçilen sanatçıların ve sanatın niteliğini yukarı çekmek oldu. Bu anlayışımız, dünyadan da fuara koleksiyoncu ilgisinin artmasını sağlamaktadır. Nitekim geçen yıllara kıyasla, İstanbul'u ve fuarı ziyaret eden koleksiyoncu sayısında önemli bir artış oldu. Bu dünyadan İstanbul'a olan ilginin arttığını ve şehrin sanat ortamının ilgiyi çeker şekilde geliştiğini göstermektedir. Yurtdışından gelen koleksiyoncuların yanı sıra Türkiyeli koleksiyoncuların ve ziyaretçilerin ilgisi, bize hedeflerimize yürürken doğru yolda olduğumuzu gösteriyor" dedi.


6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.