‘Fidelio’ ile yeni sezon açılışı

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, 2021- 2022 sezonunu ‘Fidelio’ operası ile açarken sanatseverler açılışa büyük ilgi gösterdi.

‘Fidelio’ ile yeni sezon açılışı

SONER GÖMLEKSİZ

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, 2021- 2022 sezonunu 'Fidelio' operası ile açarken sanatseverler açılışa büyük ilgi gösterdi. İstanbul Devlet Opera ve Balesi, halen devam eden zorlu küresel salgın süreci ile birlikte, tekrar yeni sezonu açıyor olmanın heyecanını yaşadı. Sezon açılışı 'Fidelio' operası ile gerçekleşti. Eser, Ludwig van Beethoven'ın bestelediği tek opera olma özelliğini taşıyor. Joseph von Sonnleithner tarafından yazılan eserin librettosu, daha sonra Stephan von Breuning ve Georg Friedrich Treitschke tarafından düzenlenmiş. İlk kez 1805 yılında Viyana'da sahnelennen Fidelio Operası'nda, Fransız Devrimi zamanında yaşanmış gerçek bir hikayeden esinlenilmiş. 200 yıl önce olduğu gibi, her dönem geçerliliğini koruyan; umut, sadakat, adalet, özgürlük kavramları, Fidelio Operası'nda işlenmektedir. Orkestra Şefi Murat Cem Orhan yönetiminde İstanbul Devlet Opera ve Balesi Orkestrası ve koro şefi Volkan Akkoç yönetiminde İstanbul Devlet Opera ve Balesi Korosu sezon boyunca sahnede olacak. Eserin kurgusu Suat Arıkan'a aitken sahne ve kostüm düzenleme Olcay Engin Kaymaz'a, ışık tasarımı ise Taner Aydın tarafından gerçekleştirildi.

Gökhan-Hande Ürben


Efe Kışlalı


6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.