Yöresel dokumalar İstanbul'a taşında

Yöresel dokumalar İstanbul'a taşında

ŞERİF ERCAN

Anadolu'nun yöresel dokumalarını ilk kez bir araya getirerek geçmişi asırları aşan dokuma hafızasını gün yüzüne çıkaran 'Türkiye Dokuma Atlası' sergisi Ankara Cumhurbaşkanlığı Sergi Salonu'ndan sonra İstanbul Tophane-i Amire'de kapılarını açtı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde yürütülen Türkiye Dokuma Atlası Projesi, Türkiye'nin geleneksel dokumalarına yeniden hayat verme ve onları uluslararası alanda tanıtma amacını taşıyor.

HEM İŞ HEM TATİL
Dünyanın en büyük üç soğuk zincir taşımacılık şirketinden biri olan Martico Reefer Solutions'un EMEA ortağı Aziz Adadağ, eşi Aylin Adadağ ile birlikte yeni bir girişim projesine yatırım amacı ile Montenegro'da hem tatil yapıyor hem de önemli iş bağlantıları kuruyor. Yoğun seyahat programı nedeniyle eşinden sıklıkla ayrı kaldığını belirten Aziz Adadağ, bu gibi fırsatları değerlendirip birlikte seyahat ettiklerini ve işle tatili birleştirdiklerini söyledi.

'GÜLÜMSEYEN KİTAP' PROJESİ
'Önce Halk Sonra Bankayız' misyonuyla ülke kalkınmasına sadece finansal değil sosyal ve kültürel hizmetleriyle de destek veren Halkbank, ülke çapındaki yaygın ağının katkısıyla, kitap okuma alışkanlığını geliştirecek yeni bir kampanya başlattı. 'Kitap kardeşliği' duygusuyla evlerdeki kitapların bağışlanarak, şehir merkezlerinden uzaktaki ilk ve orta okulların yanı sıra huzurevlerinde kütüphanelerin kurulması hedefiyle 'Gülümseyen Kitap' projesini hayata geçirdi.

KREATİF ÇİÇEK STÜDYOSU
Duygu Sancaklı Dandin, yurtdışında biriktirdiği tecrübelerini kullanarak 2018 yılında Maslak'ta temellerini attığı ve sonradan Kuruçeşme'ye taşıdığı LYS Flowers & Events'i kurdu. Yurt dışında geçirdiği yıllarda, insanları gülümseten anlar yaratan kreatif çiçek stüdyosu hayalini LYS Flowers & Events markasını kurarak gerçekleştiren Duygu Hanım, çiçek siparişi ve haftalık çiçek üyelik servisinin yanı sıra, davet ve lansman gibi çeşitli özel gün organizasyonlarına ve kurumsal firmalara yaratıcı çiçek tasarımları ve konsept danışmanlığı yapıyor

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.