Nur Bilen Yavuzer'in Makyaj Güncesi

Uzman Estetisyen ve BeautyOmellette markasının kurucusu Nur Bilen Yavuzer, sosyal medyanın çok takip edilen ve makyajı merak edilen isimlerinden biri. Yavuzer, kendi yaptığı makyajını makyaj sırlarıyla birlikte paylaştı.

Nur Bilen Yavuzer'in Makyaj Güncesi

Gülçin İşler FIRAT

Makyaj yapmayı çok sevdiğini ama çok abartı makyaj görünümünü beğenmediğini özellikle belirten Nur Bilen Yavuzer doğal, sağlıklı ve aydınlık cildiyle beğenerek takip ettiğimiz isimlerden biri. Yavuzer için makyaj öncesinde en önemli konu cildinin iyi nemlendirilmiş ve temiz olması ve bunun için makyaja başlamadan önce yüzünü ve boynunu temizleme jeli ile yıkadığını ve hafif nemli iken nemlendirici sürdüğünü söylüyor. Nur Hanım'ın gece ve gündüz makyajı arasındaki en belirgin fark ise göz makyajı ve tenindeki highlighter dokunuşu. Eğer gece ise daha koyu kahve far sürüyor, kalın eyeliner çekiyor ve tenine de daha yoğun highlighter uyguluyor. Yavuzer'in vazgeçilmez güzellik ürünleri ise hindistancevizi yağı ve saf gülsuyu...

TEN MAKYAJI ÇOK ÖNEMLİ

"Makyajın en önemli kısmının ten makyajı olduğunu düşünüyorum. Cildi tabaka halinde kapatmak, kusursuz görüntü yaratmak değil, daha sağlıklı ve dinlenmiş göstermek önemli. Benim için cilt tonunu eşitleyen, aydınlık duran kendi cilt rengimde bir fondöten yeterli. Son zamanlarda Dior'un yeni fondöteni Backstage favorim. Kalıcılığı çok yüksek ve çok doğal görünüyor. Bronzer olarak da Anastasia Beverly Hills Contour Kit kullanıyorum."

KAHVE TONLARI SEVİYOR

"Göz yapım dışlardan aşağı doğru olduğu için makyaj yaparken şekli hafif yukarı kaldıracak şekilde yapmayı tercih ediyorum. Eğer eyeliner kullanacaksam gözümün orta dış kısmına ve yukarı doğru kuyruklu, far kullanacaksam ise koyu kahve tonlarında farı göz kapağımın dışına kaşlarıma doğru yüksek duracak şekilde dağıtıyorum. Siyah yerine, en koyu kahveyi tercih etmek aynı etkiyi daha yumuşak bir ifade veriyor. Tek kat rimel benim için yeterli. Favori ürünüm Sephora maskara. Far olarak da Marc Jacobs kullanıyorum."

DUDAKLARA NATUREL TONLARI UYGULUYOR

"Dudaklarımda dolgu işlemi olduğundan zaten yeterinde ön planda, bu yüzden olabildiğince naturel tonlar kullanmayı tercih ediyorum. Favorim Dolce Gabbana Classic Cream 215 Tease. Kırmızı ruju gece sürerim. Makyaja başlamadan mutlaka dudak balmı sürer, rujun sırası gelene kadar dudağımda bırakırım. Böylece dudak nemleniyor ve ruj daha iyi duruyor."

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.