Prens Harry, dedesinin cenazesi için 10 günlük karantina kuralını bozdu

Kraliyet görevlerini bırakma kararı almasının ardından karısı Meghan Markle ve oğlu Archie ile birlikte ABD’ye taşınan Prens Harry, 99 yaşında hayatını kaybeden dedesi Prens Philip’in cenazesi için İngiltere’ye döndü.

Prens Harry, dedesinin cenazesi için 10 günlük karantina kuralını bozdu

Geçtiğimiz cuma günü hayata veda eden Prens Philip'in 17 Nisan Cumartesi günü yapılacak cenaze töreni için İngiltere'ye dönüşü, Harry'nin kraliyetten ayrılmasının ardından ülkesine gerçekleştirdiği ilk seyahat oldu.

10 Nisan'da İngiltere'ye ayak basacağı bilinen 36 yaşındaki Harry'nin, ülkedeki 10 günlük karantina kuralına uymamasına rağmen 17 Nisan'daki törene katılmasına izin verildiği öğrenildi.

30 KİŞİLİK CENAZE TÖRENİ
Buckingham Sarayı, Edinburg Dükü Prens Philip'in Windsor Kalesi'nde yapılacak cenaze törenine 30 kişinin katılacağı açıkladı. Törene Prens Harry'nin de katılacağını duyuran Buckingham, 30 kişilik konuk listesinde başka kimlerin bulunduğunu ise açıklamadı.

TABUTUNU KENDİ TASARLADI
Windsor Kalesi'ndeki St George's Şapeli'nde cenaze töreni başlamadan önce bir dakikalık saygı duruşunda bulunulacağı belirtilirken, Prens Philip'in tabutunun kendisi tarafından özel olarak tasarlanmış bir Land Rover ile taşınacağı aktarıldı.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.