''Her köşeyi fotoğraf karesi gibi görüyorum''

Hayattaki seçimleriyle fark yaratan ve sosyal dünyada kendisini takip eden yarım milyon kişiye pek çok konuda ilham kaynağı olan Melodi Elbirliler Türkmen ile Cihangir’deki ‘yeri bende çok ayrı’ dediği evinde buluştuk ve ünlü şef Arda Türkmen ile yaptığı

''Her köşeyi fotoğraf karesi gibi görüyorum''

RÖPORTAJ İREM ORHAN FOTOĞRAF İSA ARSLAN

Sosyal evrenin en renkli simalarından Melodi Elbirliler Türkmen. Her daim net tavrı, isabetli seçimleri ve zarif üslubuyla fark yaratıyor. Arda Türkmen ile olan birlikteliklerini yakın zamanda evlilikle taçlandıran güzel influencer, şimdilerde ise evlilikle güncellenen yeni hayatına adapte olma çabasında. Olanca iş yoğunluğu bir yana, Kemerburgaz'daki dekorasyonuna devam ettikleri yeni evlerine yerleşme ve alışma heyecanındaki Elbirliler ile henüz vazgeçemediği ve onda yeri çok özel olan Cihangir'deki evinde buluştuk, hayattaki seçimleri ve dekorasyon zevki üzerine hiç bitmesin istediğimiz keyifli bir sohbeti paylaştık.

Melodi Hanım, nasıl gidiyor şimdilerde hayat sizin için? Her şey yolunda, hayatımın oldukça keyifli bir dönemindeyim. Bizim için kasım ve aralık işlerin en yoğun olduğu zaman aslında. Epey de koşturmacalı geçiyor bu sebeple ama bir yandan da çok keyifli.

Evlilik sonrası hayatınızda, günlük rutinlerinizde ne gibi değişiklikler oldu? İki kişilik bir dünyaya resmen adım atmış olmanın zorlayan yanları da güzel yönleri de olmuştur muhakkak, öyle değil mi? Aslında hayatımızda çok büyük bir değişiklik olmadı desem, yanlış olmaz. Düğün stresi sonrası bir rahatlama bile geldi diyebilirim. Şimdilerde ise yeni eve taşınma sürecindeyiz ve genel olarak ev işleriyle uğraşıyoruz.

Her daim içinde bulunduğunuz, hayata geçirdiğiniz projelerle takdir topluyorsunuz. İçinden geçtiğimiz pandemi süreci sizi ve yaratıcılığınızı nasıl etkiledi? Açıkçası pandemi süreci beni zorladı diyemeyeceğim. İşler tamamen dijitale kaydığı için çok daha keyifli ve evden çalıştığımız bir dönem oldu. Fakat pandeminin getirdiği eve kapanma döneminin bitmesiyle işler fazlaca yoğunlaştı, bütün yapılamayan davetler projeler bir anda başladı.

Bu denli kreatif açıdan güçlü olmayı gerektiren bir iş yapmanın yaşadığınız bu evin dekorasyonuna etkileri nasıl oldu? Her köşeyi bir Instagram karesi gibi düşünüyorum sanırım evi dekore ederken. Buna meslek hastalığı da diyebiliriz aslında.

Evinizin dekorasyon tarzını siz nasıl yorumluyorsunuz? Arda Bey ile evlendikten sonra oturmaya başladığınız evde de buradan izler var mı? Arda ile dekorasyona bakış açısı anlamında evlerimiz de bambaşkaydı. Şu an hayatımız üç ayrı eve bölündüğü için her evde dekorasyonların da farklı olması hoşuma gidiyor. Ben ev dekorasyonunda daha bohem tarz severken, Arda daha minimal tasarımlardan hoşlanıyor. Tabii orta yolu bulmaya çalışıyoruz.

Bu evi, evlilik sonrası başka bir eve geçmiş olsanız da kapatmaya kıyamadığınızı duyduk. Burayı sizin için özel kılan noktalar neler? Bu evi çok seviyorum açıkçası. Ve gerçekten kıyamıyorum buraya. Manzarası, dokusu ne bileyim her şeyi tam ben. Bir de konumu da çok keyifli, ben mahalle kültürünü çok seviyorum. Sokağa çıktığımda insan görmeyi, yasayan sokakları çok seviyorum. Bu sebeple de buradan kopamıyorum.

Yeni evinizi de meraktayız, bir sonraki çekimi de orada yaparız şimdiden sözünü alalım. Oradaki dekorasyon nasıl? Biraz ipucu verseniz? Yeni evdeki dekorasyon çok daha minimal, az eşyalı ve ferah. Dekorasyonda çıkış noktamız, içinde yaşamaktan keyif alacağımız ve nefes almamıza alan tanıyacak bir konseptti, tam da öyle oldu.

Mobilya, aksesuar, renk, doku gibi seçimlere nasıl karar verdiniz? Genel olarak beğendim tüm parçaları bir havuzda topladık, sonra ise hangileri olur olmaz oradan karar verdik.

Evde genel olarak kendinizi en rahat hissettiğiniz, vakit geçirmekten en keyif aldığınız yerler neresi? Salonda vakit geçirmeyi çok seviyorum. Aydınlık ve sabah güneşi aldığı için bu alan çok hoşuma gidiyor.

Peki, siz bir eve ilk kez girdiğinizde ilk neye dikkat edersiniz? Bir evin aydınlık olması benim için kesinlikle çok önemli. Başka bir eve girdiğimde de ilk dikkatimi çeken şey bu oluyor.

Dekorasyon anlamında takip ettiğiniz tasarımcılar var mı dünyadan ve bizden? Philippe Starck tasarımlarını senelerdir çok severim ve her yaşam alanıma dahil etmeye çalışırım. Evimin girişinde çok sevdiğim bir aynası var mesela. Şu an ilk aklıma gelen o oldu.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.