Güney Amerika'nın en büyük şehri Sao Paulo

Brezilya’nın, hatta Güney Amerika’nın en büyük şehri olan Sao Paulo, ilk bakışta renkli kültürüyle dikkat çekiyor. Şehir; kültürü, tarihi ve doğal güzellikleri kadar plajları ve gece hayatıyla da turistlerin ilgisini çekiyor.

Güney Amerika'nın en büyük şehri Sao Paulo

Şerif ERCAN

Brezilya'nın ticari başkenti olan Sao Paulo, Rio de Janerio'dan sonra ülkenin en çok turist çeken şehri. Güney Amerika'nın en büyük şehri unvanına da sahip olan Sao Paulo, 12 milyonu aşan nüfusu, farklı milletlerden insanları ve bunun sonucu ortaya çıkan çok renkli kültürüyle turistlerin ilgisini çekiyor. Sao Paulo 1554'te Portekizli Katolik rahipler tarafından bir yerli yerleşim merkezi olarak kurulmuş. 1700'lerde küçük bir kasaba iken, verimli toprakları ve kahve üretimiyle hızla gelişmiş ve ülkenin en önemli şehirlerinden biri haline gelmiş. Şehrin başlıca gezilecek ve görülecek yerleri arasında; 17. yüzyılda Portekizlilerin inşa ettiği ve şehrin en büyük dini yapısı olan Sao Paulo Katedrali geliyor. Brezilya'nın kahve kültürünü yaşamak için Mercado Municipal'e (pazar) gitmelisiniz. Neoklasik tarzda inşa edilmiş pazarda 319 adet standa var. Sonra sırada Luz Tren İstasyonu var. 19. yüzyılda yapılan 20. yüzyılın başlarında şehrin ana girişi olan istasyon duvar süslemeleriyle de dikkat çekiyor. Şehri kuşbakışı görmek isterseniz, Edificio Italia gökdelenine çıkmalısınız. Sao Paulo'da mutlaka görmeniz gereken bir yer de Ibirapuera Parkı. 1.5 milyon metrekarelik yemyeşil bu parkta, yürüyüş, koşu ve bisiklet parkurları bulunuyor. Brezilya'nın bağımsızlığının sembolü olan Ipiranga Anıtı, lüks yerleşim birimlerinin bulunduğu semt olan Higienopolis bölgesi, ünlü Pacaembu Stadı ve üniversite binası da görülecek yerler listesinde üst sıralarda yer alıyor. Şehirde birçok müze var; Memorial do Imigrante bunlarından başında geliyor. Müze, göçmen tarihini gözler önüne seriyor. Museu de Arte de Sau Paul ise Latin Amerika'nın en önemli müzelerinden olarak kabul ediliyor. Museu do Ipiranga ise, kuruluşundan bu yana şehrin kültürel gelişimine büyük bir katkı sağlamış. Sıra geldi Sao Paulo plajlarına... Kilometrelerce uzanan Sao Paulo plajlarında okyanusun tadını çıkarabilirsiniz. Plajlarda akşamüstü başlayan, ay ışığında devam eden plaj partilerini ise kaçırmayın. Bu arada şehir merkezine kısa bir mesafede yer alan Santos ve Guaruja'yı da çok seveceğinizden şüphem yok. Şehrin gece hayatı çok hareketli. Karnaval kültüründen gelen bu şehrin halkı da gece hayatını doludizgin yaşıyor. Kafeleri, barları, restoranları ile 24 saat yaşayan bir şehir burası. Sao Paulo'ya gitmek için en uygun zaman nisan-eylül arası...

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.