Pasifik'in ortasındaki en romantik ada Bora Bora

Pasifik Okyanusu’nun tam ortasında bulunan Bora Bora, yemyeşil doğası, bembeyaz kumsalları, turkuaz rengi denizi ve romantik temalı lüks otelleriyle özellikle balayı çiftleri için unutulmaz tatillere ev sahipliği yapıyor.

Pasifik'in ortasındaki en romantik ada Bora Bora

Şerif ERCAN

Bora Bora, Pasifik Okyanusu'nda, Fransız Polinezyası'ndaki Tahiti'ye bağlı bir tatil cenneti. 'Pasifik Kraliçesi' olarak da bilinen ada, Tahiti'ye 150 mil uzaklıkta yer alıyor. Neredeyse okyanusun tam ortası bulunan ada, 6 mil uzunluğunda ve 2.5 mil genişliğinde. Adını Tahiti dilinde ilk doğum anlamına gelen Pora Pora'dan Bora Bora, volkanik patlamalar sonucu oluşmuş. Dünyanın en ünlü balayı yerlerinden biri olan Bora Bora'ya sadece Tahiti'nin başkenti Papeete'den gidiliyor. Oradan tekne ya da deniz uçakları ile Bora Bora'ya ulaşılıyor. Yemyeşil doğası, beyaz kumsalı, turkuaz denizi ve rengarenk denizaltıyla turistleri büyüleyen Bora Bora lüks otelleriyle de adından söz ettiriyor. Bora Bora'nın bir özelliği de; bugün birçok tropik adada bulunan, denizin ortasındaki bungalovları ilk yapan ada olması... Dünyanın en lüks ve özel otelleri Bora Bora'da bulunuyor. Denizin ortasına konumlanan bungalovlardan oluşan oteller gerçekten görülmeye değer. Oldukça sade ve doğal bir görünüme sahip olsa da her bungalov son derece lüks ve daha çok romantizm üzerine tasarlanmış. Belki de bu yüzden balayı için en özel yerlerden biri olarak Bora Bora gösteriliyor.

Bora Bora'nın yakın çevresinde yapacak birçok şey var. Güneyinde bulunan Coral Garden doğal bir denizaltı parkı olup, pek çok değişik balık ile mercanların bir arada bulunduğu bir yer. Lagoon ise pek çok aktivite sunuyor. Bunların içinde en popüler olanı, köpekbalıkları ile birlikte yüzebileceğiniz Shark Feeding turu... Bora Bora'ya gitmişken, şunları da yapmadan dönmeyin: Bloody Mary'de yiyin, Polinezya şovlarını izleyin, Lagoonarium'a gidin ve Maraeler İnci Çiftliği'ni ziyaret edin... Bora Bora'da yemek alternatifi çok fazla. Yöresel mutfağının yanı sıra Fransız ve İtalyan mutfakları ve fast food tarzı restoranları da bulmak mümkün. Poisson Cru, Hama'a, Po'e Recipe meyve pudingi ve deniz mahsullerini mutlaka deneyin. Ayrıca Hinano adlı içecekten de içmeden dönmeyin. Bora Bora'ya gitmek için en uygun zaman mayıs ile ekim arası. Türkiye'nin 12 saat gerisinde olan Bora Bora'ya giderken, Fransa'ya bağlı olduğu için Schengen vizesi almayı ihmal etmeyin.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.