Hafta sonu keşfedilmeyi bekleyen mekanlar...

Yeme-içme ve eğlence sektörünün deneyimli isimleri Selma Şeşbeş ve kardeşi Leyla Şeşbeş Aygıt’ın açtığı Şeşbeş Etiler, samimi ve şık atmosferi, yaratıcı mutfağı ve sınırsız eğlencesiyle dikkat çekiyor.

Hafta sonu keşfedilmeyi bekleyen mekanlar...

SİNAN ÖZEDİNCİK sinan.ozedincik@sabah.com.tr

Alaçatı'nın gözde mekanı artık Etiler'de
Alaçatı'dan sonra Nisbetiye Caddesi üzerinde açılan Şeşbeş Etiler, İstanbul'un hem yeme-içme hem de eğlence hayatına yeni bir soluk getirdi. Restoran, bar ve kulüp konseptini birleştiren mekan, pazartesi günleri hariç haftanın altı günü 12.00-23.30 saatleri arasında restoran olarak, 23.00-05.00 saatleri arasında kulüp olarak hizmet veriyor. Mekanın alt katında bulunan ve sanatçıların canlı performanslarıyla yer aldığı Şeşbeş, İstanbullulara lezzetli ve eğlenceli saatler yaşatıyor. Nisbetiye Caddesi üzerinde yer alan Şeşbeş Etiler'in her ay güncellenen mönüsündeki hiçbir tabak sıradan değil. Leyla Şeşbeş'in yönetimindeki mutfakta levrek fileto havyar sosuyla, füme somon manda mozarella topu üzerine kaplanarak, pappardelle ördekli, linguini jumbo karidesli hazırlanıyor. Et ve balık çeşitleriyle de fark yaratan mekanda taş fırından çıkan kokoreçli, tandır dana yanaklı ve safranlı karidesli pizzalar dikkat çekiyor. Her perşembe DJ Uğurcan Kaya'nın çaldığı mekanda sınırsız şarap ve pizza gecesi, her pazar akşamı sınırsız hamburger, Frankfurter sosis, patates kızartması ve bira gecesi düzenleniyor.

Selma Şeşbeş'in yönetimindeki Şeşbeş gece kulübünde İstanbul gece hayatının en tanınmış DJ'leri Fırat Tunçbaş ve Ozan Özer, 70'ler, 80'ler ve 90'ların özenle seçilmiş müziklerini çalıyor. Herkesin birbirine aşina olduğu, şarkıların anıları canlandırdığı, klasik İstanbul eğlence mekanlarını anımsatıyor. Gece acıkanlara her saat taş fırından pizza, köfte, soyalı piliç ve çorba sunuluyor.

Mekanın alt katında bulunan ve sanatçıların canlı performanslarıyla yer aldığı Şeşbeş Live'da cuma ve cumartesi geceleri sürpriz sanatçılar, her pazar gecesi Yol Project sahne alıyor.

Sektörün deneyimli isimlerinden Selma Şeşbeş ve kardeşi Leyla Şeşbeş Aygıt kardeşlerin ortaklığında açılan Şeşbeş Etiler, samimi ve şık atmosferi, dünya yemeklerinin en güzel örneklerinin sunulduğu yaratıcı mutfağı ve sınırsız eğlencesiyle kısa sürede adından söz ettirmeyi başardı.


Yeni buluşma yeri
Aydınlık ve ferah yaz bahçesi, Londra ruhuyla tasarlanmış modern dekorasyon detayları, nadir viskiler kütüphanesi, mekana hakim İngiliz tarzı barı, mutfaktan taze çıkan lezzetleri ve paylaşımlık sosyal tabakları ile The Townhouse Suadiye'de açıldı. Farklı malzemeleri bir arada kullanarak yarattığı özgün lezzetleri ile geliştirilebilen bir mutfağa sahip The Townhouse, tüm dünyada yükselişte olan 'Informal Eating' mottosu ile modern ve dinamik lezzet deneyimi yaşatıyor. The Townhouse, lezzetli mönüsü ile olduğu kadar samimi atmosferi ile de misafirlerini cezbediyor. İster iş çıkışı özel bir bira denemek ister bir kahve molası veya sevdiklerinizle bir öğle veya akşam yemeği için 'Burası Senin Evin' diyen mekanın günün her saati kapıları açık...


Mönüsünü yeniledi
Bir hamburgerden daha fazlasını isteyenler için Burger X yenilenen mönüsü ile şimdi daha alternatifli, daha lezzetli ve daha doyurucu... Üç sene Önce hayatımıza giren Burger X, bir burgerden daha fazlasını sunmaya davet ediyor. Özel tereyağlı ekmeği ve nefis köftesi ile farklı malzemelerin en güzel buluşması Burger X lezzetlerinde saklı. Gerçek hamburger yemek isteyenler, farklı tatlara açık olanlar, acı sevenler ve macera arayanlar için 14 çeşit hamburgeri ve birbirinden lezzetli farklı sosları ile adeta lezzet şöleni yaşatan Burger X hamburgerlerinden biri mutlaka favoriniz olacak. Tüm malzemelerin günlük üretildiği nefis burgerlerinin yanı sıra, atıştırmalıkları ve sütlü tatlıları ile de dikkat çekiyor.


Gerçek iskender Akaretler'de
İstanbul'un tarihi dokusunun hissedildiği semtlerinden biri olan Akaretler'deki Sıraevler, tarihi ve kültürel yapısı araştırılmış ve aslına sadık kalınarak restore edildi. Bölgenin mimari ve görsel zarafetinin ön plana çıkartıldığı restorasyon çalışmalarının ardından bu tarihi semt, modern kent hayatına kazandırıldı. Aynı döneme ait olan tarihi bir marka olan Kebapçı İskender'in İstanbul'daki tek dükkanını açtı. Artık İstanbul Akaretler'de de hizmet veren Kebapçı İskender'in her malzemesi özel. Et, Karacabey'deki aile çiftliğinde yetiştirilen kuzulardan, ateşi Uludağ'ın Akça Köyü'nün güney yamacındaki odunlardan, domates Simav'dan, patlıcan, Urfa Birecik'ten, yoğurt ise Bursa'da özel bir imalathaneden geliyor.


Karaköy'de İtalyan Restoranı
Ünlü restoran zinciri Eataly'i Türkiye'ye getiren Zülfikar Bekar'ın yeni restoranı 'Un Po', İstanbul Karaköy'de kapılarını açtı. Un Po'nun kuruculuğunu Bekar'ın yanı sıra Londra'da reklam eğitimi alıp Türkiye'ye dönen Cem Aktay üstleniyor. İtalyancada 'biraz' anlamına gelen Un Po'nun mönüsünde klasik İtalyan mevsim salataları ve sebze ağırlıklı mezeleri, makarna, pizza ve şarap lezzetlerinin yanında vegan ve vejeteryan seçenekler de var.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.