Hafta sonu keşfedilmeyi bekleyen mekanlar...

Happy Moon’s Grup, yeni lüks markası Happy Moon’s Icon’un ilk restoranını Akmerkez’de açtı. Mekan, İtalyan mutfağı ağırlıklı dünya mutfağı mönüsünün yanı sıra dikkat çeken tasarımıyla da grubun diğer markalarından ayrışıyor.

Hafta sonu keşfedilmeyi bekleyen mekanlar...

SİNAN ÖZEDİNCİK sinan.ozedincik@sabah.com.tr

20 yıllık markadan yepyeni bir restoran
Happy Moons, Manhattan Coffee, Bob's Kitchen markalarıyla yeme içme sektöründe her geçen gün büyüyen Happy Moon's Grup, yeni lüks markası Happy Moon's Icon'un ilk restoranını Akmerkez'de açtı. İtalyan mutfağı ağırlıklı dünya mutfağı mönüsünün yanı sıra dikkat çeken tasarımıyla grubun diğer markalarından ayrışan Happy Moon's Icon, 150 metrekarelik kapalı, 150 metrekarelik açık alanıyla bölgenin vazgeçilmez adreslerinden biri olmaya aday. Aynı anda 200 kişiyi ağırlama kapasitesine sahip olan Happy Moon's Icon, ünlü mimar Ali Türker tarafından tasarlandı. 45 kişilik deneyimli ekibiyle bölgeye yeni bir soluk getirecek olan mekan gün boyu hizmet veriyor. Restoranın İtalyan mutfağı ağırlıklı mönüsünde kahvaltıda çilekli gronala, dana baconlu kruvasan gibi farklı beğenilere hitap eden lezzetler bulunurken burrata, kinoa köftesi ve kalamar tava gibi lezzetler başlangıçlar bölümünde sunuluyor. Ana yemek ve salatalar bölümünde de levrek bruschetta, jumbo karidesli avokado salata, beş peynirli ravioli, icon bonfile, somon ızgara ve kokoreçli pizza gibi farklı tatlar dikkat çekiyor. Happy Moon's Icon mönüsünde Happy Moon's Grup'un iddialı olduğu Meksika mutfağı ile birlikte farklı burger çeşitlerine de yer veriliyor.

Happy Moon's Icon markasının kendilerini çok heyecanlandırdığını dile getiren Happy Moon's Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Aymutlu, "Happy Moon's Grup olarak 20'nci yılımızı geride bıraktık. 20 yılın sonunda farklı müşteri ihtiyaçlarına hizmet veren 4 markamız, toplamda 40'a yakın şubemiz ve grup çatısı altında 2200'ü aşkın çalışanımızla; çıtamızı her geçen gün daha da yükseğe çıkarmak için çalışıyoruz. Happy Moon's Icon da bu 20 yıllık tecrübemizin sonucunda hayat buldu. Tüm deneyimimizi burada değerlendirdiğimizi söyleyebilirim. Happy Moon's Icon'un gerek ambiyansı, gerekse yemek ve servisteki iddiasıyla Akmerkez'e, hatta bulunduğu bölgeye yeni bir soluk getireceğine inanıyorum" dedi.


Arjantin'den gelen özel tatlar
Eksiksiz bir şehir kulübü olmayı misyon edinerek sunduğu lezzetli mönüsü ve çarpıcı ambiyansıyla her zaman misafirlerini en iyi şekilde ağırlayan Scarlet Etiler, steakhouse lezzetlerinin yanı sıra dünya mutfağının en sevilen ve aranılan tatlarını mönüsüne ekledi. Steakhouse kültürünü Türkiye'de yaygınlaştıran ünlü şeflerden Süleyman Dilek yönetimindeki mutfak ekibi tarafından kırmızı etin anavatanı Arjantin'den gelen özel tarifler, soslar ve yerel lezzetlerle yepyeni bir mönü hazırlandı. Enpanada, steak tempura, mojellas, Argentinian asado, ilikli kaburga etli pappardelle ve coconat brulee, Scarlet Etiler mönüsünde tadabileceğiniz yeni lezzetlerden bazıları. Scarlet Steak Sushi, Brezilya döneri churrascaria ve dana havyar gibi özel lezzetler ise Scarlet spesiyalleri olarak mönüdeki yerlerini koruyor.



Ünlü otele ödüllü şef
Nişantaşı'nın buluşma noktası haline gelen, eşsiz lezzet durağı St. Regis İstanbul'un Executive şefi Mehmet Faruk yardımcı oldu. Abant İzzet Baysal Üniversitesi Mutfak Sanatlar Akademısi'nden mezun olan Mehmet Faruk Yardımcı, 2010-2019 yılları arasında yurt içi ve dışında Marriott International bünyesindeki birçok lüks otelde geniş bir deneyim elde etti. Dünyaca ünlü Chaine Des Rotisseurs 15. Genç şefler yarışması'nda Merit Madalyası ve Marriott International servis mükemmelliyeti sertifikası kazanan yardımcı, aynı zamanda Marriott International içerisinde '5 Yıldız Bölge Yöneticisi' ve 'yılın lider şefi' ödüllerine de layık görüldü.



Lezzetli ve sağlıklı mönü
Raffles İstanbul Zorlu Center'da yer alan Raffles Patisserie, zengin tatlı ve atıştırmalıklarına 'bowl' mönüsünü ekledi. Tüm Raffles otelleri arasında dünyada açılan ilk pastane olma özelliğini taşıyan Raffles Patisserie benzersiz lezzetteki 'bowl' seçenekleriyle misafirlerini ağırlıyor. Raffles farklılığı ve ayrıcalığıyla sunulan 'Buddha Bowl' mönüsünde sebze ve et çeşitleri yer alıyor. Tüm besin ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik kaseler, lezzeti göz ardı etmiyor. Mönüdeki seçenekler arasında; teriyaki beef; kişniş ve misket limon marineli karidesli; bal kabağı ve Fransız fasulye ile zenginleşen Fas usulü tavuklu; fırınlanmış balkabağı ve sebze ağırlıklı beslenmeyi tercih edenler için falafel ve fırınlanmış sebzeli yer alıyor.



Yemek sonrası eğlence
Lezzeti odağında tutan ve Bomontiada'ya farklı yaklaşım getiren Kilimanjaro, mönüsünde yer alan lezzetlerle misafirlerine ayrıcalıklı bir deneyim yaşatırken müzik performanslarıyla da ilgi çekiyor. Kilimanjaro'da gerçekleşecek Latintronica gecelerinde DJ Aytun'un çaldığı müziklere, Umur Meriç'in canlı trompet performansı eşlik edecek. Haftanın stresinden arınarak eğlenmek isteyenler içinse cuma ve cumartesi günleri gerçekleştirilecek Kilimanjaro House Party; Every Friday & Saturday with DJ Aytun konseptiyle, tempo yükselecek ve eğlence başlayacak.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.