The Steeve'ın Latin Lokal Lezzetleri

İsmet Saz Group bünyesindeki The Steeve, Şef İsmet Saz’ın yeni yorumladığı Latin lokal lezzetler ile bundan böyle Kuruçeşme’de…

The Steeve'ın Latin Lokal Lezzetleri

YAZI SİNAN ÖZEDİNCİK

The Steeve'in yenilenen mönüsünde yer alan ve Latin mutfağının baş tacı olan tapaslar Şef İsmet Saz'ın geleneksel Türk mutfağı yorumlarıyla yeni lezzetlere büründü. Her biri kendi yöresinden taze taze kullanılan ürünlerle hazırlanan tapaslardan nachos'un dip sosu Meksika'dan getirilen avakado ile hazırlanıyor. "Taco favorimdir" diyenleri ise The Steeve tam anlamıyla şaşırtıyor. Taco'yu kokoreç, ciğer ve midye ile yorumlayan The Steeve mutfağı, tapas mens, et ve deniz ürünleri, taze ve sağlık deposu sebzelerle hazırlanan ahtapot salatası yerini başka bir lezzetin tutamayacağı tapas seçenekleri arasında yer alıyor.

Türkiye'yi Beef Wellington ile tanıştıran İsmet Saz, bu lezzetteki ustalığını The Steeve'de de konuşturuyor ve çarşamba akşamlarını Beef Wellington'a ayırıyor. The Steeve'de kullanılan tüm malzemeler en iyi yetiştiği yerden özel olarak getirtiliyor. Şefin tercih ettiği malzemeler arasında kişniş, anason, juniper, kakule, safran, zencefil, kereviz sapı, mango, ananas, avokado gibi ürünler yer alıyor. Ekmek ise 10 yıllık ekşi maya ile özel olarak yapılıyor. Mönüdeki tüm lezzetler, yenilikçi pişirme teknikleri ve kaliteli yerel malzemeler ile yorumlanarak Şef İsmet Saz farkıyla iddiasını ortaya koyuyor. Yengeç Marmaris, Dalyan'dan, karides İskendurun, Mersin'den, istiridye Fransa'dan özel olarak getiriliyor.

T.G.I FRIDAY'S GERİ DÖNÜYOR
Bugüne kadar 59 ülkede 780 şubesi bulunan ünlü restoran zinciri T.G.I Friday's, 2021 yılı başında İstanbul'un en gözde semti Suadiye'de yeniden lezzet tutkunlarıyla buluşacak. T.G.I Friday's, ilk bir yıl içerisinde Anadolu ve Avrupa Yakası'nda 2 şube, sonrasında her yıl bir şube açarak büyümeyi hedefliyor. Özellikle et, tavuk ve Meksika lezzetleri ile ünlü restoran, özel Friday's sosu ile 6 saat pişen dana kaburga başta olmak üzere, salataları, burgerleri, kokteylleri ve fajita'sıyla dikkat çekiyor.

İKİ MICHELIN YILDIZLI ŞEFTEN 'TWINS KITCHEN'
Farklı ülkelerde açmış olduğu restoranlarla ses getiren, kalbinin mutfakta yemek pişirirken attığını belirten iki Michelin yıldızlı şef Michael Riemenschneider, 'Twins Kitchen' ile İstanbullu gurmelere hizmet vermeye başladı. 'The Twins Kitchen by MR'ın lezzeti ulaşılabilir kılmasının en önemli göstergelerinden birisi İstanbul'un gözde mekanlarında pek rastlanmayan bir uygulama olan paket servis uygulamasına da başlayacak olması. İki Michelin yıldızlı bir şefin elinden akşam yemeğinizi evde yeme keyfini yaşayabileceksiniz.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.