Ada samimiyeti İstanbul'a geldi

Performansta yılın otoThe Artisan İstanbul MGallery’nin terasında açılan Madam Niça, hem muhteşem manzarası hem de özgün mönüsüyle büyük ilgi görüyor.mobili Maserati MC20

Ada samimiyeti İstanbul'a geldi

YAZI SİNAN ÖZEDİNCİK

Bozcaada'nın hafızalarda iz bırakan restoranı Madam Niça, artık İstanbul'da. Bozcaada'da eski bir şaraphanede hayat bulan Madam Niça, adanın sunduğu rahatlığı ve samimiyeti İstanbul'da da devam ettiriyor. Madam Niça, Boğaz manzaralı bir terasta, geleneksel lezzetlerin lokal malzemelerle buluştuğu bir mekan… Her biri özenle hazırlanan lezzetleri ile de oldukça iddialı. Madam Niça'nın sırrı; tüm lezzetlerin ortaya çıkması için malzemelere saygı duymasında gizli.

Madam Niça'da yer alan lezzetlerin en takdire şayan yönlerinden biri kuşkusuz taze ve doğal ürün kullanımından taviz verilmemesi ve mönünün gerektiğinde revize edilmesi. İstanbul'un coğrafi ve kültürel özellikleri dik- b kate alınarak belirlenen mönüde yok yok! Madam Niça'nın kurucuları Saada ve Oya'nın en büyük tutkusu 'Gerçek Gıda'yı, yörede, gerçek ve doğal olarak hazırlamak ve misafirleriyle buluşturmak. Ekmekten tutun da mayoneze kadar her ürünü kendi reçeteleriyle, büyük bir emekle hazırlıyorlar. Erişteden reçele birçok doğal üründe Türkiye'deki kadın kooperatifleri ile el ele çalışan Madam Niça, kendi reçetelerini, kadınların gücü ve emeği ile birleştiriyor.

Madam Niça'da, yörük sofraları, Levanten yemekleri, Sefarad Yahudileri mutfağı, Rum, Ermeni, Girit ve Balkan yemeklerinden, Osmanlı yemeklerine kadar her mutfağın öne çıkan lezzetleri sunuluyor.

YENİ MÖNÜDE VEGAN LEZZETLER

Sürpriz tatlarla yılın her dönemine lezzet katan BigChefs, mevsimin en taze ürünleriyle hazırladığı kış mönüsünde yeni ve özgün lezzetler sunuyor. Anadolu'nun leziz hazinelerini gün ışığına çıkararak kendine has yorumunu katan BigChefs, listesine ilk kez eklediği yöresel mantı çeşitleriyle, hem farklı bir lezzet deneyimi sunuyor hem de gastronomik mirasımıza katkıda bulunuyor. BigChefs kış mönüsü yepyeni profiterol çeşitleri ve vegan seçenekleriyle de dikkat çekiyor. BigChefs, yeni kış mönüsünü evlere de servis ediyor.


CAZ EŞLİĞİNDE BRUNCH KEYFIi

Nardis Jazz Club'dan her hafta farklı bir müzisyenin sahne aldığı benzersiz caz performansı ve muhteşem lezzetler ile renklenen brunch keyfi her pazar Fairmont Quasar Istanbul'da. Misafirlerin diledikleri eti seçerek pişirtecekleri ızgara istasyonundan Uzakdoğu mutfağına, suşi ve deniz mahsullerinden lezzetli mezeler ve sokak lezzetlerine, Akdeniz mutfağından kahvaltılıklara kadar uzanan çok çeşitli zengin istasyonları, canlı pişirme şovları ve tatlı istasyonlarıyla Jazz Brunch, her pazar Stations Restaurant'ta lezzet düşkünlerini bekliyor.

SEÇKİN RESTORANLARDAN EVE SERVİS

Sehrin yeni favori yemek paket servis uygulaması Fuudy, Istanbul'daki gastronomi tutkunlarının son tutkusu. Birçogu baska hiçbir platformda olmayan Istanbul'un en seçkin restoranlarından en begenilen lezzetleri siparis edebileceginiz Fuudy, 100'den fazla restoranının favori ürünlerini evlere kapandıgımız bu pandemi günlerinde kapınıza getiriyor. Fuudy uygulamasından ayrıca gurme üreticilerin ürünlerini de siparis edebiliyorsunuz.

LEZZET VE HUZURUN BULUŞTUĞU YER

Kalamıs Marina'daki Kalamıs Paysage Restaurant, lezzetiyle oldugu kadar harika manzarasıyla da dikkat çekiyor. Mekan, usta selerin elinde sanata dönüsen gurmelere layık mönüsüyle, en taze balıkları sunuyor. Kalamıs Paysage Restaurant, zengin deniz ürünleri mönüsüyle öne çıkan mekan, özel konumu sayesinde ve muhtesem deniz manzarasıyla günün her saati keyili anlar vadediyor.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.