Tarihi pastanede yeni bir hizmet

İstanbul’un en eski pastanesi Baylan, ‘Mutfakta Baylan Var’ uygulaması başlattı. Bu yeni hizmet, evinde Baylan lezzetleri tatmak veya misafirlerine servis etmek isteyenler tarafından büyük ilgi gördü.

Tarihi pastanede yeni bir hizmet

YAZI SİNAN ÖZEDİNCİK

Baylan, İstanbul'un yaşayan en eski pastanesi olarak kent tarihinde iz bırakan çok özel bir mekan. Hikayesi 1923 yılında başlıyor yani Türkiye Cumhuriyeti ile yaşıt. Baylan'ın ilk şubesi Beyoğlu'nda açılmış, bunu 1925 yılında Karaköy'de açılan şube takip etmişti. Üçüncü şube ise 1961'de Kadıköy'de hizmet vermeye başlamıştı. İlerleyen dönemlerde Beyoğlu ve Karaköy şubeleri kapanan Baylan, şu anda Kadıköy ve Bebek'te hizmet veriyor.

Kadıköy Baylan herkesin bildiği gibi, 1961'den beri hep aynı yerde, aynı geleneksel lezzetlerini sunmaya devam ediyor. Deniz kıyısında konumlanan Bebek Baylan ise geleneksel Baylan lezzetlerine ilave olarak b zengin içecek ve yemek mönüsüyle de misafirlerine Boğaz'a nazır keyifli anlar yaşatıyor. Baylan, pandemi döneminde paket servise ilave olarak 'Mutfakta Baylan Var' uygulamasını başlattı. Bu uygulama, sadece Baylan lezzetlerinin tadını kendi evinin konforunda çıkarmak isteyenler için değil aynı zamanda evinde misafirlerine Baylan'daki gibi bir sunum ve lezzetle sürpriz yapmak isteyenler tarafından da çok fazla tercih ediliyor. Bu konseptin normal paket servise göre farkı; ürünleri yarı hazırlanmış bir şekilde paketleyerek ve talimat kartlarıyla birlikte sipariş veren kişiye gönderiliyor olması.

CADDE'DE YENİ ŞUBE
Türkiye'deki üçüncü nesil kahvenin öncü isimlerden olan Cup Of Joy, uzman kahve lezzetini Erenköy'de açtığı yeni mekanıyla devam ettiriyor. İki girişimci arkadaş Suzan Serez ve Ebru Döşekçi'nin 7 yıl önce Bebek'te 14 m2'lik küçük bir dükkanda başlayan Cup Of Joy hayali, şimdi 6. satış noktasını müjdeledi. Bebek, Zorlu Center, Levent Loft, Vadi İstanbul ve Nişantaşı şubeleriyle nitelikli kahve keyfini İstanbul'un farklı noktalarına taşıyan ikili, bu kez Erenköy Cadde ile Anadolu yakasına geçti. Yeni şube, Bağdat Caddesi'nde Erenköy Mudo'nun Cadde'ye bakan cephesinde yer alıyor.

EL YAPIMI ÇİKOLATALAR
Beta Yeni Han, el yapımı çikolatalarıyla mutluluğun formülünü sunuyor! Mekan, çikolataları İstanbul'un nadide semt isimleri ile birleştiriyor. Tarihi Beta Yeni Han içerisinde yer alan Benuta Artisan Chocolate House, İstanbul isimlerini verdiği tatlılarıyla şehrin kültürel mirasına lezzet katıyor. Yüzde 100 Belçika çikolatası ile hazırlanan tatlılar harika. Çikolata kaplı eğlenceli meyve çubukları sizi Maçka Parkı'nda tatlı bir akşamüstü gezintisine çıkarırken, çikolatalı kornetlerse Salacak Sahili'nde keyfe davet ediyor.

HAYATIN İÇİNDEN
'GEZEN ŞEF'

Sahip olduğu 34 yıllık geçmişiyle Taksim Meydanı'nın simgeleri arasında yer alan ve AKM'nin pastanesi olarak da bilinen Gezi İstanbul, geleneksel lezzetlerini pandemi koşullarında 'Gezen Şef' paket servis uygulaması ile müdavimlerine ulaştırıyor. 'Gezen Şef', Gezi İstanbul'un mutfağında üretilen doğal, katkısız, el yapımı ve taze ürünlerden hazırlanan lezzetleri, adreslere şeflerin son dokunuşlarını yaptıkları sıcaklık ve sunumla teslim ediyor.

JAPON LEZZETLERİ
Japon mutfağının klasik tatlarını Şef Kenji'nin kendine has yorumlarıyla mönüye yansıttığı Maromi, misafirlerini lezzet dolu bir Uzak Doğu yolculuğuna davet ediyor. Uzak Doğu mutfağının egzotik örneklerini aynı çatı altında toplayan Maromi, yeni tarzıyla Kalamış'taki yeni mekanında misafirleriyle buluşuyor. Maromi'nin en çok tercih edilen lezzetleri arasında yer alan tempura, sake teriyaki misafirlerini Uzak Doğu mutfağında lezzetli bir gezintiye çıkartıyor.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.