Boğaz'ın yeni gözdesi

İstanbul Boğazı'nda Arnavutköy'de bulunan ‘Mavra Arnavutköy’, kapılarını açtı. Mekan, eşsiz manzarasına eşlik eden enfes yemekleriyle şehrin yeni gözdesi olma iddiasında...

Boğaz'ın yeni gözdesi

YAZI SİNAN ÖZEDİNCİK

Mavra Arnavutköy, 'Her yemek, mevsiminde güzel' ilkesiyle yola çıkıp avlanma yasağının bitmesiyle birlikte kapılarını misafi rlerine açtı. Doğal ahşabın hakim olduğu sıcak ve samimi bir atmosfere sahip mekan, en taze balığı ve ona eşlik eden yeşillikleri, doğru mevsimde tedarik ederek hazırlıyor ve misafi rlerine sunuyor. Her aşamada oldukça titiz bir gıda güvenliği politikası uygulayan Mavra Arnavutköy'de servis edilen tüm yiyecek ve içeceklerin en üst kalitede olması için her süreç, uluslararası gıda kalite standartlarına uygun olarak işliyor.

Eylül ayında palamut balığının çıkmasıyla birlikte, bu özel lezzetin her çeşidini misafi rleriyle buluşturacak olan Mavra Arnavutköy, ilkesi gereği buzhane ürününü müşterilerine sunmayacak. Hazırladığı alternatifl i zengin menüsüyle de misafi rlerine seçim özgürlüğü sunan mekan, balık dışında et ve mezeleriyle de farklı damaklara hitap ediyor. Yiyecek içecek sektöründe 20 yılı geride bırakan Edip Çelik, "Otel yöneticiliği, restoran işletmeciliği derken sonunda kendi mekanımı açmaya karar verdim. Hayalim mekanımızın fabrika gibi çalışan bir yer olmaktan çok, samimi, sıcak, dostane hizmet veren bir yer olması" diyor.

YENİDEN KAPILARINI AÇTI

Uluslararası üne sahip Şef Fatih Tutak'ın restoranı TURK Fatih Tutak, uzun bir aranın ardından yeniden açıldı. Çağdaş ve ferah bir iç mekanda konumlanan, zarif detaylara sahip mekan, Türk kültürünü güçlü bir şekilde yansıtıyor ve Now Bomonti'de misafirlerini karşılıyor. Şef Fatih Tutak, seyahatlerinde edindiği tecrübelerden yararlanarak, aşina olunan geleneksel tatları rafine bir yaklaşımla yeniden yorumluyor. Yaratıcı metotlarla doğanın sunduğu malzemeleri değerlendiren restoran, mönüsüne birçok yeni lezzet ekledi.


EĞLENCENİN DOZU ARTIYOR

Şehrin sosyalleşme trendi The Populist, müzikseverlerin heyecanla beklediği DJ performanslarına kapılarını açtı. The Populist kendisiyle özdeşleşen ve misafirlerine kesintisiz eğlence deneyimi yaşatan DJ performanslarına kaldığı yerden devam ediyor. Nadir Duman, Yang, Berke Yavuz ve Kaan Yüceil gibi özlenen isimlerin yanı sıra Ras Memo, Da, Soulbrother ve Fasitdaire gibi yepyeni isimler de ilk kez The Populist DJ kabininde müzikseverlerle buluşacak.


HAYATIN İÇİNDEN

NİŞANTAŞI'NIN EN YENİSİ

İstanbul Nişantaşı, sporun yüksek enerjisi ve coşkusu ile hazırlanan yepyeni bir mekanla tanışıyor. Deneyimleri ve sektöre kattığı özel konseptlerle Arto Ankaralıyan imzalı Barspor adlı mekan, büyüleyici atmosferi ve leziz mönüsüyle benzersiz bir deneyim yaşatıyor. Sporseverlerin yeni gözdesi olmaya aday Barspor, sürprizlerle dolu sonbahar-kış mönüsüyle de gönülleri fethedecek.


HER HAFTA FARKLI BİR ŞEF

Alışılmış lüks tatil anlayışını bir adım öteye taşıyan Finesse, Chef's Kitchen ile misafirlerine her hafta farklı bir şefin lezzetlerini tatma imkanı sunuyor. Eylül ayında da yine dünyanın dört bir yanından gelen seçkin şefler, yaratıcı lezzetlerini, Finesse misafirleri için hazırlayacak. 6-11 Eylül'de Tuncay Güçlü, 13- 18 Eylül'de Umut Karakuş, 20 ile 25 Eylül'de de Maria Gomez Chef's Kitchen'ın yönetimini üstlenerek Finesse misafirlerini ağırlayacak.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.