Muhteşem manzarada hijyenik hizmet

İstanbul Boğazı, tarihi yarımada ve Haliç’in birleştiği noktayı en iyi açıdan gören Litera Restaurant, Beyoğlu’nda muhteşem terasında, pandemi ve hijyen kuralları çerçevesinde misafirlerini ağırlıyor.

Muhteşem manzarada hijyenik hizmet

YAZI SİNAN ÖZEDİNCİK

Beyoğlu'ndaki Litera Restaurant, pandemi kurallarına ve hijyene harfiyen uyan mekanların başında geliyor. Restorana gelen misafirlerin kendilerini güvende hissedebilecekleri tüm önlemler, en üst düzeyde alınmış durumda. Girişte termal kamera ile ateş ölçümü, HES kodu veya aşı karnesi kontrolü tüm katlarda, asansör giriş ve çıkışlarında dezenfektan, masalarda mesafe kuralları ve dijital mönü uygulamaları titizlikle uygulanıyor. Masa servislerinin şeffaf kapaklarla hijyeninin sağlanması, yemek siparişlerinin tabak üzerinde özel kapaklarla servis edilmesi ve personelin siperlik ve maske kullanması mekanın vazgeçilmezleri arasında. Litera Restaurant mönüsü çok zengin. Özellikle; Türk mezeleri, İspanyol tapasları, Alman, Avusturya, Macar mutfağından içerikler ile Akdeniz mutfağından seçkiler büyük ilgi görüyor. Mekanda Vegan mönüsünün olduğunu da belirteyim.

Pazar hariç, haftanın her günü açık olan Litera'da günün her saatinde sıcak ve soğuk içecek mönüsü ile dostlarınızla sosyal zamanınızı geçirebilir, uluslararası kokteylleri de tadabilirsiniz. Litera, her gün 80'ler ve 90'ların yerli ve yabancı müziklerini sunup, aynı tarz müzikleri çarşamba, cuma ve cumartesi akşamları canlı müzik olarak dinletiyor. Mekanda ayrıca DJ performanslarıyla da keyifli vakit geçirebilirsiniz.


ÜNLÜ RESTORAN İSTANBUL'A GELİYOR
2002 yılında Zuma'nın başarılı lansmanının ardından, Rainer Becker'ın 2004 yılında kurduğu ROKA, İstanbul'a geliyor. Becker'ın, özel kömür üzerinde geleneksel bir Japon pişirme yöntemi olan Robata Grill'in popülaritesinin farkına varmasıyla Robata, ROKA'nın atan kalbi haline geliyor. ROKA'nın sıra dışı mönüsünde deniz ürünleri, sebzeler, Robata ızgarada pişirilen et ve tavuğun yanı sıra suşi, sashimi, tempura ve salatalar da yer alıyor.

YENİ ŞUBE AÇIYOR
Aşktan doğan Meksikalı Ranchero, sevgiyle büyümeye devam ediyor. Meksikalı ve Türk bir ailenin işlettiği mekan, bu sıcak ülkenin Aztek ve Mayalara kadar uzanan binlerce yıllık tarihini, renkli kültürünü ve dünyaca ün yapmış en özel lezzetlerini şimdi de Zeytinburnu'ndaki Büyükyalı Fişekhane'ye taşıyor. Şube sayısını artıran Ranchero, yakında Meksikalıların elinden çıkan gerçek Meksika yemeklerini Büyükyalı Fişekhane'deki yeni mekanında servis etmeye başlayacak.

HAYATIN İÇİNDEN
YENİ ADRESİNDE
Adını çilingir sofralarının baş tacı olan kalamata zeytininden alan Kalamata, Akaretler'den sonra yeni yerinde yenilenen yüzüyle misafirlerini ağırlamaya başladı. Boğaz'ın İncisi Sortie'nin içinde sevenleriyle buluşan mekan, muhteşem manzarası, dekorasyonu, mezeleri ve Greek Taverna konseptiyle eğlence hayatında yeni bir heyecan yarattı. Executive Chef Erol Güneş'in özenle hazırladığı yeni mönü lezzetleriyle iştah kabartıyor.

SÜRPRİZ GECELER
Anadolu Yakası'nın en gözde mekanlarından Efrouz, benzersiz bir eğlence deneyimi yaşamak isteyenleri seçkin lezzetlerle buluşturuyor. Lübnan mutfağını geleneksel Türk lezzetleriyle harmanlayan mekan, muhteşem ambiyansında misafirlerine bol müzikli ve sürprizli geceler yaşatıyor. Ünlü tiyatrocu ve şovmen Reşat Gümüştaç'ın hazırladığı cabaret show'unun yanı sıra Efrouz'un yeni sürprizi ise; darbuka ritim şov ve Oryantal Zülal'in gösterisi.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.